MojAndroid
(x) hirdetés

Istenuccse nyitva tartottam a szemem, de ezen a héten alig csordogált valami az iparból. Frissült ez-az, de stability fix release itt nem üti meg a szintet. Úgyhogy olvassatok kishíreket. (Na jó, azért lesz egy-két app az alján, nem lustálkodni!)

A hét (kis)hírei

  • Koushik Dutta, az AllCast írója a Google+-on tudatta a nagyérdeművel, hogy a Google (szerinte) szándékosan eltörte a ChromeCastban az AllCast-ról (illetve: helyi forrásból) lejátszás képességét. A net pár napig mérges volt a Google-re, aztán a Google válaszolt: nem szándékosan törik el, de az AllCast által is használt Google Cast SDK még annyira béta, hogy minden update-tel jelentősen változik. Reméljük, hogy a Google komolyan is gondolja, amit mond, és hogy Koush nem adja fel az AllCast fejlesztését!
  • A Twitter bétateszter programot indított Android felhasználók részére. Remélem ez segít nekik abban, hogy az appjuk mondjuk legalább feljöjjön a top 3-ba Twitter a alkalmazások között!

Frissült

  • Frissült az utter! Voice Commands BETA! app. Ez, talán megvan egy offline hangvezérlő app, kicsit mint a Siri, de talán kicsit jobban. A mostani frissülés a főleg Google Now integrációt hozta el nekünk, de ezen kívül immár Spotify-jal, Twitterrel, Amazonnal és egy rakás más szolgáltatással is együttműködik, sőt, most már szólhatunk az eszközünknek, hogy “Okay Google”, és az felébred – á la Moto X!
  • Új dizájnt, tabletre optimalizált nézetet kapott a Shazam zenefelismerő.
  • Frissült a Google Keyboard app. Megjöttek a felső sorba a hosszú nyomásra előbukkanó számok.

Új/érdekes

  • Mindenekelőtt: megérkezett a GeoGebra app Androidra! Tudjuk, hogy Kobak mennyit dolgozott vele, úgyhogy dupla az öröm :)
  • Nexus 4 Display Control: finomhangold Nexus 4-ed IPS kijelzőjének a színvilágát! (Csak rootolt eszközökön.)
  • Digg app Androidra. Használja még valaki?
  • A hivatalos “Google Edition” HTC One és Samsung Galaxy S4 óra alacsonyan szállnak a nemhivatalos ROM váltók: Paul O’Brien anno a HTC One-ra készítette el (az S4 folyamatban van) a stock és a GE ROM közti váltót, Mithun nevű XDA dev most továbbment: Sony Xperia ZL telefonra elkészítette a stock (TimeScape) ROM és bármely AOSP ROM között váltó megoldását. A dolog nem triviális, de az eredmény talán megéri!

Mint mindig, most is köszi a pezsgő életet a Google+ közösségben! Köszi!

2013.09.01.

+