MojAndroid
(x) hirdetés

Több mint öt hónapos csend után hirtelen frissült a Google Keep. Emlékeztetőül, ez a program Google jegyzetelő alkalmazása, amit a nagyon béna Task helyett kezdtek el fejleszteni. Induláskor Kobak írt róla, most nézzük meg mi változott azóta.

google-keep-1.png

Bal oldalt látható a frissítés előtti képernyő, jobb oldalt pedig a frissítés utáni változat. Látszólag nem igazán változtak meg a dolgok, de nézzük meg kicsit alaposabban! Az első újdonság, amit észrevehetünk, hogy a bal felső ikon most már a Google új fejlesztési trendjének megfelelően egy menüt hoz elő, az úgynevezett navigációs sávot, ahol kiválaszthatjuk, hogy melyik listát szeretnénk látni: Jegyzetek, Archívum, Emlékeztetők.

Az emlékeztetők szintén egy új dolog, ami megpróbál egy kis változatosságot hozni a hasonló programokhoz képest. Lehetőségünk van az emlékeztetőt időponthoz, vagy helyhez kötni. Az időpontnál egy érdekes újítás, hogy nem csak pontos időpontot (óra, perc) lehet megadni, hanem napszakot is megadhatunk, ha nem akarjuk bekorlátozni magunkat egy konkrét időpontra. További érdekesség, hogy az emlékeztetők bekerülnek majd a “Google Now” kártyái közé. Az emlékeztető “leírása” természetesen ugyanúgy lehet szöveg, kép, hangrögzítés, vagy tennivaló lista.

google-keep-3.png

Szintén új dolog, hogy a kép típusú jegyzetnél most már van lehetőségünk a galériából is választanunk képet, ugyanis eddig csak a fényképezésre volt lehetőség.

Update: Lada Tamás szíves kiegészítése: “Minden cikk elfelejti megemlíteni az egyik legnagyobb hiányosság pótlását is: végre átrendezhető tetszés szerint a kártyák sorrendje! “

Tehát ezek változtak a Google Keepben. A frissülés azért is jött jókor, mert már csak pár nap, és bezár a Catch Notes, szóval aki még keresi a helyettesítő alkalmazást, vethet egy pillantást a Keepre, mert jó irányba változott. Ha valaki nem győzi kivárni a frissítést, innen letöltheti: [link]

(mellesleg ma kezdték a Google Hangouts és a Google Now frissítését is)

2013.08.22.

+