MojAndroid
(x) hirdetés

A múlt héten bejelentették, a hétvégén már képeket is láthattunk róla, tegnap éjjel pedig aktiválták az egész világon a Google Android Eszközkezelő szolgáltatását. Maga az ötlet nem újdonság a mobilvilágban, a Blacberry és az iPhone is rendelkezik már hasonló szolgáltatással, illetve Androidra is volt/van már ilyen szolgáltatása egyes gyártóknak (pl. Motorola), és létezik eszközfüggetlen, fizetős alkalmazás is a Google Playen (pl. Lookout, Cerberus), ebben csak annyi az újdonság, hogy ez a Google szoftverműhelyéből került ki.

Miről is van szó?

Biztosan előfordult már mással is, hogy nem igazán emlékezett rá, hogy hová tette a telefonját. Ennél már csak az a rosszabb, ha mindez akkor tűnt el, amikor lenémította a készüléket. Ezekre az esetekre próbál segítséget nyújtani az Eszközkezelő. A fenti képen látható a webes felület. Ha a telefonon engedélyeztük a távoli elérést, és a weben beléptünk a google fiókunkkal, ami az eszközön is regisztrálva van, akkor a webes felületen tudunk az eszközhöz csatlakozni, onnan kezdeményezhetjük a készülék megcsörgetését, ami akkor is működik, ha le van némítva a telefon. És kezdeményezhetjük a webes felületről a telefonon a gyári adatok visszaállítását, azaz mindent törölhetünk a telefonról.

Hogyan használjuk?

Végtelenül egyszerű a használata. Mobilon engedélyezni kell a távoli elérést: Beállítások -> Biztonság -> Eszköz-rendszergazdák -> Android Eszközkezelő után pipa.
Az Eszközkezelő jogosultságait a nemrég érkezett Google-beállítások alkalmazásban adhatjuk meg, illetve ugyanott törölhetjük az engedélyt. Ha a telefonunk ki van kapcsolva, akkor nem működik a szolgáltatás, de ha ilyenkor törlést kérünk, akkor a következő hálózati feljelentkezéskor fogja a parancsot végrehajtani a program.

Szóval, ha használni akarjuk ezt az alkalmazást, akkor érdemes jól vigyázni a Google fiókunk jelszavára, mert vicces barátaink könnyen formázhatják a telefonunkat egy ottfelejtett böngészőablakból. Az Android Eszközkezelő együttműködik a jelenleg használt Androidos készülékek 99%-ával, ugyanis Android 2.2 feletti verzió szükséges hozzá.

Nem működő kapcsolat estén

Ha valamiért nem akarja látni a telefonodat a webhely, akkor ezeket a lépéseket érdemes végigcsinálni:
1. Nyisd meg az alkalmazások közül a Google beállításokat
2. Kattints az Android Eszközkezelőre
3. Vedd ki a pipát a Gyári alapbeállítások távoli visszaállításának engedélyezése mellől
4. Menj a telefon beállításain beül az alkalmazás kezelőbe, azon belül is az összes alkalmazásba és ott válaszd ki a Google Play Szolgáltatásokat
5. Itt klikkelj az Adatok törlése gombra. Semmilyen személyes adatod nem fog elveszni.
6. Menj vissza a Google beállításokba és pipáld ki a Gyári alapbeállítások távoli visszaállításának engedélyezése dobozt
7. Indítsd újra a telefont
Miutána a telefon újraindult várj 5 percet és nézd meg az Android Eszközkezelőt.
Hibaelhárítás forrása: Pompi, Mobilarena fórum

Kép forrása: VR-Zone
Képes útmutató (angolul): [link]

(x) hirdetés
2013.08.09.

+