MojAndroid
(x) hirdetés

Bevallom nem szeretem a statisztikákat. Pontosabban az adatokat szeretem böngészni, de sajnos az a tapasztalatom, hogy a számokból mindenki a kedve szerint igyekszik válogatni, és csak azokat az adatokat részletezi, amelyek a számára kedvezőek.
Viszont érdekes lehet a világban zajló trendeket leképezni a számok nyelvére, hogy azokból okosodjunk, és megismerjük, megértsük a körülöttünk zajló folyamatokat. És talán abban is segít az adatok elemzése, hogy elhelyezzük magunkat a világban.
Ha az internet világát akarjuk elemezni, az egyik legrégebbi, nyílvános adatforrás a StatCounter oldala, akik rendszeresen monitorozzák az internetes adatforgalmat, és a belőlük kinyerhető információt ingyenesen közreadják, hogy okosodjunk belőle. Ezt írják magukról:

A statisztikák a StatCounter által gyűjtött adatokon alapulnak, a mintavételezés alapja 15 milliárd oldalletöltés havonta, amik több mint 3 millió weboldalról származnak világszerte. Az adatok minden negyedik órában frissülnek, bár az adattisztítás és hibakeresés érdekében csak 14 naponta lesznek publikálva.

Ami miatt számunkra érdekes lehet az oldal, és ami miatt ezt a cikket elkezdtem, hogy részletes statisztikák olvashatóak ki a mobil platformokra vonatkozóan is. Az internetes forgalmi adatok alapján megtekinthetőek az egyes mobilplatformok népszerűsége, elterjedése. Most bemutatok néhány, önkényesen választott adatot, de arra biztatnám a kedves olvasókat, hogy játsszanak az oldalon egy kicsit, a saját kedvük szerint, szerintem megéri.

Mobil platformok népszerűsége a világban
01_vilag_map.jpg
01_vilag_3ev.jpg

Mobil platformok népszerűsége Európában
03_eu_map.jpg
03_eu_3ev.jpg

Mobil platformok népszerűsége Magyarországon
10_magyaro_3eves.jpg

Na de vajon melyik a leghűségesebb Apple ország?
A világ legszegényebb országa, Tuvalu (GDP alapján), ahol jelenleg mindenki iPhone-t használ!
17_tuvalu.jpg

(x) hirdetés
2013.05.14.

+