MojAndroid
(x) hirdetés

A hét lolkája

A hét lolkája címet ezen a héten egészen biztosan a Microsoft kapja a Switch to Windows Phone appért. Véletlenül volt alkalmam saját bőrön is megtapasztalni azt, hogy mennyire nem egy kategória az Android és a Windows Phone alkalmazás-ellátottsága és a meglevő appok minősége; ezt a valóságot igyekszik a Microsoft az említett app (és a Google Play) segítségével torzítani. Az eredmény eddig: 57 ötcsillagos mellett 576 darab egycsillagos értékelés, nem is tudom láttam-e már ilyet valaha, nem hogy egy vezető cégtől! (És azt is látjuk, hogy legalább 57 Microsoft alkalmazottnak van Android telefonja.)

Na de lássuk a többit!


Friss(ens)ültek

  • Frissült kedvenc fotónézegető appom, az 500px. Ha időnként neked is eleged van a cappuccino-fotózás művészetéből és a fix 1:1 képarányból, és eddig nem ismerted, adj neki egy esélyt. Hint: van benne egy (kikapcsolható) erotikafilter is.
  • Frissült a fent említett fix 1:1-es app is, az Instagram. A frissítés, ami persze még mindig nem nyúlt érdemben hozzá a már-már anakronisztikusnak tűnő ui-hoz, a Photos of You nevű csodafunkciót tartalmazza, amivel a leinstázott haverjainkat tagelhetjük lendületesen, és jegyezzük meg gyorsan: az illető hozzájárulása nélkül. Emlékezzünk: éppen az Instagram tulajdonosa szaladt bele ilyen funkcióval egy pofonba, amikor a Places-ben ész (és consent) nélkül lehetett embereket tagelni – kíváncsi vagyok, az Instagram mit kap érte. A PoY-n kívül Ice Cream Sandwich és afölötti verziók továbbfejlesztett fotóminőséget is kaptak, ezen felül egy apró ui módosítást találtam. Továbbá az Instagram lájk értesítései mellett mostantól megjelenik a lájkolók arcképe is. Fantasztikus korban élünk!
  • Frissült kedvenc blogplatformunk, a WordPress hivatalos appja. Post kommentelés, előlapi kamera támogatás, csupa jó dolog!
  • Nagyobbacska frissítést kapott a Wunderlist. Többnyire Pro előfizetéshez kötöttek, de elég jók ahhoz, hogy az app versenyben maradjon a legjobb todo/jegyzet app címért.

Újak és érdekesek

  • Androidra elérhető új magyar fejlesztés a SLiDE Magazin app, egy kifejezetten high end-re célzott életmódmagazin. A tartalomról egy szó: tetovált lányok.
  • Beke Dávid a Google+-on írt kicsit részletesebben a Google Now tevékenység összefoglaló kártyákról. Nekem is most jelent meg először, és bár “avid” Endomondo felhasználó vagyok, jó látni Google Now-ban is, hogy mennyit mozgok. Kár, hogy csak mérföldben mutatja…
  • Ha már szóba került az Instagram: az InstaGrid Instagram for tablet nevű app az, aminek tableten a hivatalos Instagram kliensnek kéne lennie. Tabletre optimalizált Instagram feed, Holo felület, slideshow funkció, és persze az alapfunkciók. Hátránya: az Instagram API korlátozásai miatt a fotó posztolás erős béta állapotban érhető csak el.
  • Magic Fluids Free: unalom ellen. (És macskák részére.)
  • Nagy(obbacska) hullámokat vetett a Paranoid Android HALO alpha verziója, pontosabban a róla készült videó. Egy Facebook Home koppintásról beszélünk, ami bármit Facebook Home stílusú notifikációként tud kezelni, ami valamiféle értesítést tol ki magából. Ettől pedig valami furcsa okból elkezdett csorogni a szilikonvölgy nyála. Nekem nem must get, kivárom mire stabil kiadás lesz belőle.
  • Google Glass kernelforrás, valaki? Ha kapok egy Glass-t, istenuccse megtanulok kernelt hekkelni! (Aka. magot betyárkodni, ugyebár.)
  • A Barnes&Noble nagyot durrantott a héten: bejelentették, hogy a Nook HD és HD+ Google Play-t fog kapni. Ez azt jelenti, hogy – legalábbis alkalmazás-ellátottságban – a Nook eszközök hirtelen lekörözték a Kindle Fire-t. Eladásbeli lekörözéshez attól tartok kevés lesz, de 129 fontról indulnak az eszközök, tehát nekünk, rétegfelhasználóknak meggondolandó választás!
  • Némileg offtopik, de ha tetszik a Google Keep Androidon, akkor célszerű felpattintani a Google Keep Chrome extensiont is. Szép, offline módú, jól kiegészíti az Android appot!

Kapar az ipar

  • Ha már todo appok (Wunderlist feljebb, ugye), az megvan, hogy a Yahoo megvette az Astridot? Régen rengeteget használtam (épp csak nem blogoltam róla), ezek szerint Marissa Mayer is.
  • Rossz hír a Blackberry-nek: az Amerikai Védelmi Minisztérium (DoD) hamarosan jóváhagyja az Android Samsung-féle változatának, és az iOS-nak a kormányzati használatát. Eddig ez BlackBerry terület volt, mondhatni utolsó mentsvár – most már semmi sem gátolhatja majd a CIA ügynököket, hogy ne csak mozifilmekben, product placementként használjanak Android cuccokat.

Mint mindig, most is köszönet a sok érdekességért, amit a Google+ közösségünkben osztottatok meg!

(x) hirdetés
2013.05.05.

+