MojAndroid
(x) hirdetés

Az Androidportál történetének első tablet nyereményjátékához érkeztünk el. Mielőtt azonban belevágnánk, nézzük végig mi is az a Koobe X7 Slim Plus tablet, amit a Koobe Magyarország Kft. jóvoltából fogunk köztetek kisorsolni.

Puszta tények

  • Rockchip 3066 CORTEX A9 dual core 1,5 GHZ, GPU400 4 magos, Android 4.1.1. JELLY BEAN
  • 192 × 122 × 7,8 mm / 360 g
  • 7″ TFT LCD 5 points capacitive 16:9/ 1024*600 px
  • Li-Polyer: 3000mAh / 5V 2A
  • 1 GB DDR3
  • 8 GB
  • Mini USB x 2 / miniHDMI TV output / Stereo Audio out / Microphone TF x 1 (maximum: 32GB)
  • Külső 3G modem támogatása
  • 802.11 B/G/N
  • 1,3 MP előlapi
  • HDMI 1080P/ 3D video output
  • 4 magos GPU 400, 3D game, G-Sensor game, Classic game, Touch game Automatikus 4 irányú
  • PDF, EPUB, FB2, TXT, HTML
  • (1080P) AVI,H.264, DIVX, DIVX, XVID, rm, rmvb, WMV, MOV, MP4 MP3,WMA, 3GP,AAC,FLAC,WAV,OGG
  • JPEG,BMP,GIF,PNG and more
  • Angry Birds, Angry Birds Star Wars, Bad Pigies, Amazing Alex, Drag Racing Fruit Ninja, Tetris, Soccer Kicks, Subway Surfers, Galaxy Bowling, Winamp, Instagram, MX Player, Moon+ Reader, Dimag Reader, Skype, Facebook, Youtube, Twitter, Drop Box, Evernote, Office Suite Viewer.

Kicsomagolás

Miután rájöttem, hogy majdnem tíz percet motyogok az unboxing video alatt, úgy döntöttem, hogy élvezetesebb 8x sebességgel megtekintenetek.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=rtOrH5arUKM]

A fenti videón láthatjátok többek között, hogy a doboz nem csak a szokásos usb kábel és töltőt tartalmazza, hanem ad a Koobe hozzá egy USB OTG kábelt is. Ez egyrészt hasznos, ha kevés a 8 GB belső plusz a max 32 GB MicroSD tárhely, vagy esetleg 3G-re vágytok. A Koobe X7-es kezeli a külső usb-s 3G modemet, így az egyébként csak wifi modell 3G változattá konvertálható.

Első benyomások

A Koobe X7 Slim plus tablet remek kis eszköz. Ha pedig az árcédulát is megnézi valaki, akkor kezd el igazán gondolkozni. Ennyi pénzért ennyi mindent belecsomagolni egy vékony kis házba szinte ajándék.

Az X7 egyik legnagyobb előnye számomra a HDMI kimenet. Ez tanárként is, s előadóként is nagyon hiányzott a Nexus 7-ből, ami egyébként ezektől eltekintve egy remek tablet. Viszont az árából két X7-et lehet venni.

A fehét keret, s a hátsó fém borítás messziről jól néz ki, közelebbről azonban látható, hogy nem az Apple gyártósorairól került ki az eszköz. Ez azonban mindennapi használatban egyáltalán nem zavaró.

Lassan egy hete használom az X7-et, s két dolgot tudok negatívumként felsorolni. Az egyik a kijelző. Ez mind minőségben, mind beláthatóságban messze elmarad a Nexus termékcsaládtól. Persze most kontrasztnak egy Nexus 10 pihen itthon, s mint ismert annak a kijelzője messze az egyik legjobb.
Másik problémám az akku időtartamával volt. Ezt azonban ellensúlyozza, hogy a készülékhez kapott töltő nem USB csatlakozású, s pikk-pakk feltölti a tabletet.

Az eszköz

A tabletet nem sikerült játékkal megakasztani, szépen visz mindent. A Quadrant teszten sokkal jobban teljesített, mint a Galaxy Nexus telefonom, de természetesen elmarad az újabb négymagos csodáktól.

A tabletet alapvetően fektetett/landscape nézetre tervezték. Állítva a homescreen két széle picit le van vágva. Ez egy kicsit meglepett, de egy hét alatt soha nem zavart. Fektetve semmi ilyet nem tapasztaltam.

A kamera tökéletesen elegendő egy Skype beszélgetésre, de mivel csak előlapi kamera van, emiatt fényképezésre kicsit bizar. A Nexus 7-ben ki is volt kapcsolva ez a funkció, itt engedélyezett.

Egy szinte alap AOSP romot kapunk az eszközzel, jelenleg 4.1.1 verzió fut rajta. Nekem frissült a Play Store, tökeletes Google Now, s egyéb Google alkalmazásokkal.

Adobe Flash player telepítve van, így semmilyen oldal megtekintése nem okozhat gondot az X7-en.

A bekapcsoló és hangerőszabályozó gombok a tetején jobb oldalt kaptak helyet, éppen “szemben” a Nexus 10-zel, ahol ugyanezek a bal oldalon helyezkednek el.

A hangfalak itt is a hátlapon kaptak helyet, de természetesen 3,5 Jack dugó van benne, így ha nem érzitek nem a megfelelő úton érkeznek a hanghullámok a fületekbe, akkor ott a lehetőség egy fülest belegyömöszölni.

A Koobe gondolt az ifjakra, mint fent látjátok az előtelepített alkalmazások többsége játék, s az X7-et így gyermekeim is boldogan használták. Könnyű eszköz, s így egy kézzel tartva, másikkal nyomkodva már a három éves fiam is önállóan kezelte. Egy iPad vagy a Nexus 10 esetében ez nem megoldható, hiszen azok két kezes tabletek.

Hozzáadott érték

A Koobe X7 az alábbi extrákkal rendelkezik a többi konkurens termékkel szemben:

  1. Már említett USB OTG kábel
  2. 300 ingyen könyv
  3. hdmi kimenet
  4. magyar nyelv, forgalmazó, bolt, leírás, garancia, …
  5. baráti ár

Nyereményjáték

És végül, de nem utolsó sorban, a Koobe Magyarország Kft. Jóvoltából egy X7-et kisorsolunk közöttetek. A nyereményjátkra az alábbi form segítségével jelentkezhettek.

a Rafflecopter giveaway

A játék holnap indul. Ma mindenki majálisozzon, pihenjen!

2013.05.01.

+