Frissül a Google Play Services

Az Android és a Google+ fejlesztői tegnap közösen jelentették be a Google Play Services frissülését, ami minden Androidos telefont érint.

A frissülés után a Google Play Services 3.0-s verziójú lesz, és a legfontosabb újdonság benne a régóta várt Google+ alapú bejelentkezés. A Google+ alapú bejelentkezés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy Android alkalmazásba, a már meglévő Google+ felhasználói fiókjával lépjen be, hasonlóan a Facebook és Twitter alapú bejelentkezéshez. Ezen kívül a Google Maps API kapott egy fontosabb frissítést benne, a javítások listája itt megtekinthető: [link]

A frissítés nem a Playen keresztül történik, hanem az úgynevezett csendes frissítés módján, ahogy a Google Play is szokott. A frissülés után egy új, zöld színű, Beállítások (Google Settings) ikon jelenik meg az alkalmazás listában.


1-icon.png
gs.jpg

Az ikonnal elérhető beállítások nagyon hasonlítanak a Beállítások > Fiókok > Google oldalhoz, egy különbség van, a lenti képen látható 'Alkalmazások Google+ bejelentkezéssel' (Apps with Google+ Sign-In) sor. Itt ellenőrizhetjük azokat az alkalmazásokat, amikhez engedélyeztük a Google+ fiókunkkal történő bejelentkezést.


2-settings.png

Tagek: 

rumcajsz képe

Horváth Zsolt, alias rumcájsz: térképészként (egész pontosan térinformatikusként) robotolok a gyárban. Otthon négy gyerek vár. Szabadidőmben: jiu-do mester - bringás - hobbifutó - kéktúrázó - instagrammer - "total war" fan vagyok. Ezen kívül támogatom a szabad szoftvereket és használom is őket.
Nem tartom magam Android szakértőnek, de már elég régóta (2010) használom ezt a rendszert, és elég sok mindent megtapasztaltam már vele. Androidos eszköz-történet: T-Mobile Pulse » Motorola Defy » Motorola Atrix » Google Nexus 4 (plusz 1-2 egyéb cucc)

rumcajsz írásai Iratkozz fel rumcajsz írásaira!

Hozzászólások