Android 4.2 rollout (letöltési linkek)

Ma elkezdődött az új Nexusok árusítása a Google Playen (és el is fogyott mindenhol, sajnos Angliában is).
Ennek örömére a Google elindította a Jelly Bean 4.2 frissítést Galaxy Nexus és Nexus 7 eszközökre. Nexus 7 esetén elvileg sok teendő nincs, valamikor megjelenik a frissítés, követed az utasításokat, örülünk. Galaxy Nexus vonalon is ugyanez a helyzet, ha valaki szeret várni a Samsungra heteket, hiszen csak a Play-en keresztül forgalmazott verziókra frissít a Google, a többihez a Samsung szükséges.

Ha viszont nem szeretnétek várni és clockworkmod (vagy egyéb 3rd party) recovery van fent, esetleg Android SDK van a gépeteken, akkor kézzel is tudjátok frissíteni az eszközöket. Bár nem szeretem az ilyesmit, aki lusta Android SDK-t letölteni, felrakhatja a szükséges eszközöket önmagukban is.

Mindenki a saját felelősségére tesz bármit is, az Androidportál szerkesztősége továbbra sem felelős azért, ha elrontasz valamit. Ha nem tudod mit csinálsz, ne csináld. Ennél jobb tanácsot nem tudok adni.

Előre leszögezem, hogy mind a két frissítés visszaállítja a root és recovery opciókat gyári állapotra, tehát az akció után ismét rootolni kell az eszközöket és visszatenni a custom recovery-t, ha volt fent. A hogyant az írásom nem érinti. Javaslom úgy csináld, ahogy legutóbb csináltad (tipp: Galaxy Nexusra ebben minden benne van, Nexus 7 root ugyanez, recovery is, csak a Nexus 7 féle recovery-t töltsd le...)

  • Galaxy Nexus: Csak és kizárólag akkor működik, ha Android 4.1.2 takju verzió van fent (bővebben itt ugye) Töltsük le a frissítést (e587de13bf8a.signed-takju-JOP40C-from-JZO54K.e587de13.zip) a Google szervereiről (ahonnan a telefon is tenné). Ha a telefonra töltöd le, akkor indítsd el recovery-ben és apply zip from sd card, ahogy szoktuk. Ha Android SDK vagy letöltött eszközök, akkor másold fel a PC-re, telefont kösd össze a PC-vel és az adb mellé másold be a zipet. Ott nyitsz egy command line (parancssort, terminált, akármit) és kiadod a parancsot: adb sideload e587de13bf8a.signed-takju-JOP40C-from-JZO54K.e587de13.zip
  • Nexus 7: A jaték ugyanez (itt is 4.1.2 legyen az induló verzió, mert ez nem teljes csomag, csak különbözet!). Letöltöd a fájlt (csak itt ugye a Nexus 7-hez valót: 094f6629314a.signed-nakasi-JOP40C-from-JZO54K.094f6629.zip) Ha van fent CWM vagy más recovery, azzal fel tudod tenni, egyébként: adb sideload 094f6629314a.signed-nakasi-JOP40C-from-JZO54K.094f6629.zip

A swipe alapú gépelés magyarul nem megy, a gyors beállítások gomb csak shortcut a beállítások menü adott pontjára, a rendszer pedig jobb, mint volt. Egyébként fedezzétek fel magatok, tetszeni fog. Apex és Nova launcher használóknak rossz hír: Apex launcher FC azonnal, Nova launcher dock nem működik. Szóval egy darabig marad a gyári launcher, hiszen kódot kell frissíteni mind a két fejlesztőnek.
Kivételesen lusta vagyok képernyőképeket csinálni, szóval az Androidpolice írásait (Galaxy Nexus, Nexus 7) javaslom.

Tagek: 

Hozzászólások

Sziasztok!

Sziasztok!

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy én a galaxy nexusomat 4.0.2-vel vettem. Kibontottam jött OTA-n a 4.1.1. Ma frissíteni akartam 4.1.2 re (hogy frissíthessem 4.2-re).Mindent a leírás alapján csináltam,és mivel először elhasalt az update egy egyértelmű hibán (régi a bootloader) így firssítettem a bootloadert. Eddig nem volt semmi gond,minden rendben volt. A leírtak szerint feltelpítettem a 4.1.2-t de czirka 10 perc alatt is képtelen bebootolni. Ok. CWM-ből megpróbáltam visszatenni a 4.1.0-t,de az is ugyanezt csinálja. Mit lehet ezzel kezdeni? Bootol folyamatosan egyszer sem jut el addig,hogy rezegjen és elhalványuljona kijelző. Látszólag folyamatos a boot animáció és nem tűnik,úgy mintha random elölről kezdené (szóval szerintem nem boot loop).
Nincs valami ötletetek,hogy mit lehetne ezzel csinálni? :S

Előre is köszi
Benedek

Bakker....egy rohadt factory reset megoldotta -.-' ilyen amatőr legyek....

Sziasztok!

Sziasztok!

Korabban a jelolt cikkben levo modon valtottam takju JB-re es minden remekul ment, a 4.1.2 mar ota erkezett. Ma reggel is felugrott az ota ablak, megprobaltam frissiteni, de assertion fault miatt (komasan sajnos nem irtam fel a hiba azoveget :() nem sikerult, azota a beallitasok menuben sem jelenik meg ellenorzesre sem hogy uj verzio volna. Nem akarom ujrahuzni a telot, van esetleg valami ismert magyarazat/megoldas erre?

Update:
Most olvasom az androidpolice-n hogy másnak is van hasonló problémája. Közben megvan az assert üzenet és valószínűleg az a baj, hogy a korábbi leírásban lévő radio képet is felraktam a telefonra. Megpróbálok újraflashelni mindent a 4.1.2-es takju ROM-ból, meglátjuk utána sikerül e

Update2:
Ha másnak is ilyen problémája lenne, töltse le a factory image-t innen: https://dl.google.com/dl/android/aosp/takju-jop40c-factory-1a47c890.tgz, csomagolja ki, tegye a benne lévő fájlokat a fastboot mellé és indítsa el a flash-all.sh-t! Nekem sikerült :P

Update3: semmi baja a Nova-nak!!!