IntelliRing, az udvariasan diszkrét okostelefonokért

Remek appot mutatok be ma neked, kedves olvasó, ami ráadásul szegről-végről (az egyik fejlesztő nyomán) magyar gyökerekkel is rendelkezik. (Továbbmegyek: az Android tábor zenészeinek de facto standard hangolóalkalmazása, a gStrings is a sleekbit-hez, illetve elődjéhez köthető.) Ha téged is zavart eddig az az általános probléma, hogy tárgyaláson felhangosítva felejted a telefonod, esetleg az utcán nem hallod meg, mert a tárgyaláson korábban fülig vörösödve még a bizzegést (aka. rezgés) is kikapcsoltad szégyenedben, vagy esetleg csak villantanál a technológiával… nos, akkor az IntelliRing-et neked fejlesztették, mert pont ezt a problémát célozza meg.

Mit csinál?

Lássuk röviden, mire jó az IntelliRing: környezeti tényezőktől függően (külső zaj, élethelyzet) és innovatív felhasználói input alapján szabályozza a telefon hangerejét, az értesítések viselkedését. Ez így eléggé kiterjedtnek és misztikusnak hangzik, lássunk hát pár példát:

 • ha a telefon a zsebedben van, egy zajos utcán, az IntelliRing érzékeli, és felhangosítja a csengőhangot-értesítéseket;
 • ha a telefon a fenti esetben hangosan csörög, ám eközben kivesszük a zsebünkből, az IntelliRing érzékeli, és azonnal lejjebb veszi a hangerőt;
 • ha pl. csöndes irodában csücsül a telefon az asztalon, az IntelliRing érzékeli, és halkan fog értesítésekkel zaklatni;
 • ha meeting közben (és mégoly halkan is) megszólal a telefon, elég csak “arcra fordítani”, az IntelliRing elhallgattatja a csöngést;
 • ugyanígy, ha arccal lefele van a telefon, nem fog csöngeni, sem rezegni: halk pittyenéssel adja tudtunkra, hogy bejövő esemény van.

Ez a szett már olyan szolgáltatáscsomag, hogy nem nagyon van másik app, ami így egyben nyújtaná, tehát az IntelliRing már csak a funkciók alapján menő, és “instant get”, ahogy egy másik platform pápája szeret fogalmazni. Az IntelliRing azonban túlmegy a szimpla funkcionalitáson, és nálam több dolog miatt is az Android patform referenciaalkalmazásává vált.

Mitől különösen jó az IntelliRing?

 • Lássuk: először is keveset fogyaszt. Amikor először szóltak róla a sleekbit srácok, attól féltem, hogy a fenti lista meglehetősen éhes lesz – de nem az. Nem tudom hogyan (egyébként dehogynem, mert leírják), de az IntelliRing aktív használat mellett nálam hosszútávon az akku 2%-át ette, ami, beláthatjuk, bagatell.
 • Aztán: az IntelliRing gyönyörű. Kattintgasd végig a cikk alján a screenshotokat, így kell kinéznie egy Holo alkalkmazásnak. És továbbmegyek, nem csak gyönyörű, hanem nagyon könnyen használható is. Első indításkor kézenfogva végigvezet az inicializálás és kalibrálás folyamatán, később pedig nem zavar vizet.
 • Illetve de, egy esetben: ha “kézzel” levesszük a telefon hangerejét, felad egy órát, amivel beállíthatjuk (ha akarjuk), hogy mennyi időre legyen csöndben az eszköz. Nem nagy dolog funkcionálisan, de szuper ötlet, szép, intuitív, úgy jó, ahogy van.
 • És az apró geek faktor: ha kíváncsiak vagyunk, az IntelliRing megmutatja nekünk a jelenlegi környezeti zajszinteket – szép Holo hangerőgrafikonon.

Mit javítanék rajta?

Igazán semmit. Mint a Tasks, az IntelliRing számomra tökéletes, minden telefonomra azonnal telepítem (azokra is, amik csak átmenetileg vannak nálam), és alapvetően a Google-nek fel kéne vásárolnia a srácokat, hogy ez a fejlesztői hozzáállás és elegancia a core Androidot gazdagítsa. Ennyire jó.

A világgazdaság és a pannon puma harcának jelenlegi állása szerint az IntelliRing 437 forintért tölthető le a Play Store-ból. Természetesen nincs más hátra, mint szépen elbattyogni, és letölteni. Get!

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
lipilee on Googlelipilee on Instagramlipilee on Twitterlipilee on Wordpress
lipilee

Napközben project manager és architect, azon kívül apa, bringás, zenész, és blogger. Fő lelőhelye Hollandia, illetve Instagram és Twitter.


 • kubalint

  Felraktam az ingyenes verziót, Eszméletlen faszaság, laborkörülmények között jól tudja azt amit ígér. Nem csak az alkalmazás udvarias, hanem a fejlesztők is, mert egy hónapot hagynak, hogy kipróbáljam. Ha élesben is működik a dolog, ezért (még csóró egyetemistaként is) nem fogom sajnálni a 434 Ft-ot.

  • Norbert Oláh

   ezt fogom tenni. instant get a cikk olvasása után :)
   először a free, aztán ha beváltja a leírtakat és a készülékemmel se lesz gonja, akkor kiperkálom az összeget.

 • Norbert Oláh

  ez az app mennyire bírálja felül a CyanogenMod-ban található “csendes órák” funkciót?
  azaz amikor beállíthatjuk, hogy éjszaka halkan, vagy némán csörögjön. illetve az egyes profilok hangerő és értesítési mód beállításait?

  • janjsimon

   Üdv! Az IntelliRing tiszteletben tartja a telefon csendes üzemmódját (silent/vibrate), szóval ha a CyanogenMod “csendes órák” funkciója csendes üzemmódba állítja a telefont, akkor az IntelliRing is csendben fog maradni ;) Ezen kívül felülír minden nullától nagyobb hangerőt. A következő verziókban tervezzük a program bővítését saját “éjszakai csendes móddal” is.

   • Norbert Oláh

    ma épp a boltban a kasszánál manuálisan lehalkítottam a hangerőt, hogy ne jelezzen hangosan az sms. de nem 0-ra, csak egyel fölötte. na persze, hogy a zajos boltban jó hangosan szólt :) legközelebb majd beállítom 5-10 percre a némiítást, csak most nem jutott eszembe. szokni kell, na :)

 • Judit Barta

  Én is kipróbálom a freet, az egy hónap próbaidő sztem nagy pirospont!

 • Péter Békési

  Eddig a RingDimmer-t használtam, de ez többet tud és sokkal szebb is.

 • doongoo

  Felettem a free-t, de az én rendszeremmel (custom ROM) nem akar együttműködni rendesen. Lehet, hogy valamelyik másik programmal nem fér össze.
  3 bejövő hívásból 2x rezgésbe fagyott (telefonálás közben is végig rezgett, ami miatt nem lehetett rendesen telefonálni), csak az újrabootolással szűnt meg a hiba. A 3. hívásnál meg szépen állította a hangerőt, de aztán a hívás befejezése után néma lett a teló.
  Zsebben sem hangosította fel a bejövő hívást, úgyhogy nekem sajna törölnöm kellett

 • nemtomki

  Sajnos – bár a szolgáltatásai ígéretesek – töröltem a készülékemről a programot, mert:
  – a bejövő hívás nem fogadható a home gombbal, ami a telepítés előtt, törlés után jól működött
  – a személyekhez rendelt egyéni csengőhangokat figyelmen kívül hagyja

  Remélem kijavítják majd!

 • Norbert Bokor

  nagyon jo az app, DE
  egy bajom van vele:
  a ‘silent mode’ az a rezgos profilt aktivalja, nem a csendeset, igy hiaba allitom be ejjel hogy legyen kussban reggelig, baromi hangosan rezegteti az asztalt :(
  a beallitasok kozott nem talaltam olyasmit, ahol az aktivalando profilt be lehetne allitani