MojAndroid
(x) hirdetés

A Nexus 7 egyetlen apró hibája, a beépített tárhely limitált mérete. Általában android eszközökön ez nem probléma, hiszen beletolunk egy microSD kártyát, s a világ végtelen. Azonban a Nexus S óta ez nem megoldás, a Nexus S, Galaxy Nexus és a Nexus 7 sem rendelkezik MicroSD slottal, így másfele kell kacsintgatni.

A Nexus 7 tesztben írtam, hogy lesz róla majd szó, hogy lehet ezt a problémát megoldani. Az e-bayről kerek 2 euróért (+szállítás persze) rendeltem egy usb-otg (usb on the go) kábelt. Ez egy olyan kábel, amelyiknek egyik vége fiú micro usb, a másik vége lány normál usb, így lehet bele pakolni bármit.

Tehát a fizikai adottságok megvannak ahhoz, hogy a tárhelyet pen drive, vagy akár külső hdd segítségével bővítsük. Így már rögtön megváltozott a világ. Messze többet adhatunk a Nexusnak, mint egy max 32GB-os microSD-vel. Már csak egyetlen probléma maradt, ez pedig a rendszer, ami nem ismeri fel alapból a csatlakoztatott eszközt. Linuxosan mondva, valami módon mountolni kell a külző eszközt.

Ha rootoltunk, akkor pikk-pakk terminálból is meg lehet oldani a dolgot. Viszont még mindig kitartok amellett, hogy a 7-es rootolás nélkül is kiváló eszköz. Úgy jó, ahogyan azt a Google-nél kitalálták. Így rövid keresés ráután találtam a Nexus media importer nevű alkalmazásra. Az alkalmazás root jogok nélkül végzi el a varázslatot, s mountolja a külső eszközt.

Ráadásul ennél még egy kicsit többet is tesz, mert van egy beépített fájlkezelője, aminek segítségével könnyen kezelhető a külső meghajtó. Külön láthatjuk a dokumentumokat, képeket, zenéket, s videókat. Ezután attól függően mit szeretnénk, lementhetjük az adott fájlt a belső tárhelyre, vagy megnyithatjuk azt. Multi-select segítségével értelemszerűen egyszerre több fájlt tudunk kiválasztani.

Ezzel az alkalmazással a Nexus 7 tárhelye immáron korlátlan. Megvételét javasoljuk. :)

2012.08.29.

+