MojAndroid
(x) hirdetés

A játék 20. születésnapja alkalmából elkészült az Android verzió. Leginkább a 30-40 éves korosztály emlékezhet a nagy sikerű Amigás platform játékra. Mai szemmel a grafika egyértelműen nem eget verő, sőt… Hiszen nem egy felújított verzióról van szó, hanem az eredeti játék portolásáról. De gondoltak a fejlesztők az új generációra is, ezért választhatunk az eredeti és az új HD grafika között. Utóbbitól se várjunk sokat, egyszerűen csak szebb, de a markáns rajzolatok megmaradtak. Amiért mégis bárkinek jó szívvel tudom ajánlani a játékot, hogy ez még azok közé tartozik, amelyik jól meg van írva és valóban gondolkodni kell közben.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=7tLXZgx9a-I]

Kapunk ugyan hinteket, de mégis nekünk kell rájönni, hogy egy adott szituációban mi a megoldás. Le tudjuk győzni az ellenfelet, vagy vissza kell futni a pálya elejére és úgy menekülünk meg. Adott szinten adott ajtót kell szétlőnünk, hogy egy másikon tovább tudjunk jutni és így tovább. Én magam a 30-as korosztályt képviselem, de sosem volt Amigám, így nem is játszottam a játékkal. Viszont a Commodore 64 nekem sem maradt ki az életemből, így emlékszem arra, hogy ezek a játékok az egyszerű grafika ellenére mennyi szórakozást nyújtottak az izgalmas és változatos játékmenettel. Szóval kipróbáltam a játékot és azt mondhatom, még sok órát el fogok tölteni a társaságában. Főleg, ha sikerül rájönnöm, a mostani slamasztikából hogyan mászok ki. :)

A karektered, Lester Knight Chaykin, egy fiatal fizikus kutató. Egy kísérlet közepén, a laboratóriumát egy villanás borítja el és teljesen lerombolja azt. Lester egy másik világban találja magát, amin humanoid lények élnek és minden pillanatban veszély les rá. Ebből a furcsa világból kell kimenekülnöd. Találkozol majd egy társsal, aki segítségedre lesz ebben a kíméletlen küzdelemben.

A játék nem olcsó, bizony 5 dollárt kell leszurkolni érte, ami nem kevés. De azt hiszem hosszú órákra megoldja a szórakozásunkat és aki szereti a kihívásokat, ezzel a játékkal megizzadhat, ha a Hardcore erősséget választja. Tapasztalatlanabb játékosok maradjanak a Normál módnál először. :)

Amit kapunk a pénzünkért:

  • Bármikor válthatunk az eredeti és az új HD grafika között, csak egyszerre két ujjal bökjünk a kijelzőre
  • Érintésvezérelt illetve virtuális joystick irányítás között választhatunk
  • 3 nehézségi fokozat: Normal, Hard and Hardcore.
  • 100%-ban felújított hangok és effektek.
  • OpenFeint, több mint 10 achievements
  • Támogatja a Zeemote joystickot, Bluetoothon keresztül.
  • 5 nyelv (angol, francia, olasz, német, spanyol)
2012.03.18.

+