MojAndroid
(x) hirdetés

Nem volt szándékomban újabb bejegyzést írni a CES-ről, de a muszáj nagy úr. Részemről – bár nem Android téma, de kapcsolódik hardver oldalon – a CES legnagyobb durranását a HzO nevű cég mutatta be.
Szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki szeretné ha a telefonja vízálló lenne. Ehhez viszont semmi kedvem gumi tokba rakni a telefont vagy olyat vásárolni, ami ki akarja zárni a vizet. A HzO bemutatta a technológiát, amely megoldja ezt a problémát. Az általuk kezelt készülékek eredeti formájukban lesznek vízállóak. Illetve ez így nem teljesen igaz, tovább után folytatjuk.

Amikor anno az első nanotechnológiás fejlesztések napvilágra kerültek tudtam, hogy meg fogja változtatni az életünket néhány évtizeden belül. A HzO ennek segítségével forradalmasíthatja – többek között – az okostelefon piacot.
Az eljárás lényege, hogy egy filmszerű nanotech bevonatot képeznek az eszközökön, ezáltal nem zárják ki a vizet, az csak egyszerűen nem tesz kárt a készülék elektronikus részeiben.

WaterBlock is a nanotechnology coating that protects electronic devices from damage by water, moisture and small debris

A következő videón egy Galaxy S II-es készüléket dobnak be egy vízzel teli edénybe, majd felhívják azt. Engem meggyőzött.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=sIKY6xPxMwk]

Hogy pontosan miként működik, azt nyilván nem árulják el, de jó hír, hogy nem mérgező, tehát valamilyen szinten környezetbarát a technológia.

The chemical make-up of WaterBlock is proprietary. We think the results speak for themselves. However, all ingredients in our formula are non-toxic, inert and have passed all toxicity testing needed to be included in a consumer grade device.

A gyártási technológia adott hőmérsékleten és vákuum alatt tartott kamrát igényel, tehát ahogy írtam ez a jövő, nem egy megveszem a boltban és a telefonomra felhelyezhető védelem.

The WaterBlock coating itself is applied through a vacuum deposition process. In this process, a device that will be coated is situated in a sealed chamber from which all gaseous particles are evacuated. An organic gas is then introduced into the chamber at which point the gas molecules deposit onto the devices, building up a solid thin film, hence the term vacuum deposition or vapor deposition. We control the thickness of the film through various scientific methods including chemistry, time, pressure and temperature.

A nagyobb gyártókkal már kapcsolatba lépett a cég, ezért remélhetjük, hogy néhány éven belül ilyen technológiával kezelt készülékeket vásárolhatunk majd magunknak. Sőt, a magam részéről kikérem magamnak ha 12-18 hónapon belül nem tudok, legalább felső kategóriás, ezzel a védelemmel ellátott Androidos készüléket vásárolni.

HzO is in talks with major consumer electronic device manufacturers to bring WaterBlock to a wide audience.

(x) hirdetés
2012.01.13.

+