MojAndroid
(x) hirdetés

Napok óta megy az év eleji nagy buli, a Consumer Electronics Show. Mi úgy gondoltuk, hogy szokásainkhoz híven, csokorba gyűjtjük az érdekességeket. Akit a napi hírezés érdekel, úgyis más oldalakat olvas és jól sejtitek, hogy a mi küldöttségünk napközben dolgozik, nem Las Vegasban hajtja a sajtó helyeket az egyes eseményekre. :) Kezdetnek az engem érdeklő érdekességekről olvashattok, majd Lipilee is papírra bitekre váltja gondolatait.

Huawei
A kínai gyártó egy laza mozdulattal – szerintem – elvitte az érdeklődést a maga irányába, amikor bemutatta az Ascend P1 nevű készülékét. Mivel a Honor már megmutatta, hogy komolyan kell venni a gyártót, nem volt meglepetés a felső kategóriás modell bejelentése. Arra viszont nem sokan számítottunk, hogy a Galaxy S II (8,49mm) lassan vastagnak számít, de még a pár napja bemutatott Fujitsu ES IS12F készüléknél (6,7mm) és vékonyabb a P1 S. Tehát a Huawei bemutatta a világ legvékonyabb okostelefonját (6,68mm). De ami még ennél is fontosabb, a gyártó nem viccelte el a technikai oldalt sem. 4,3 hüvelykes Super AMOLED qHD (960×540) kijelzőt (ismerős a Motorola Razr kapcsán?) természetesen Gorilla Glass védi. Az erő velünk van érzésről a TI OMAP 4460 processzor gondoskodik, amely két magja 1.5GHz-en ketyeg. Bár a grafikus magra mondhatnátok fitymálóan, hogy csak egy PowerVR SGX 540 (amely az alap Galaxy S-ben is volt), szerintem az 1080p megjelnítés és videó felvételi lehetőség magáért beszél. Kapunk 1GB RAM-ot, 4GB belső memóriát, egy 1,3mpx első és 8mpx hátsó kamerát illetve egy 1670mAh akkumulátort (Az S nélküli verzióban 1800mAh akkumulátor szerepel és ~1mm-el vastagabb). Operációs rendszer szintjén pedig természetesen Ice Cream Sandwich (Android 4.0.x), méghozzá az eredeti, gyári extra programokkal kiegészítve. Remélem hamarosan tesztelhetjük a készüléket. A Huaweitől mindenesetre kaptunk erre ígéretet :)
A gyártó szintén bejelentette, hogy a MediaPad táblagépe (írásom, Lipilee írása) megkapja az ICS frissítést illetve megjelenik a Color változat, különböző színekben.


A videót az Engadget készítette

ASUS
Alig emeltük fel állunkat a földről a Prime kapcsán, amikor bejelentették az Eee Pad Transformer Prime TF700T típust. Full HD kijelző 10 hüvelyken.

  • 10.1″ (1920×1200) Super IPS+ kijelző
  • 1.3 GHz NVIDIA Tegra 3 processzor
  • 8mpx hátoldali kamera, LED vaku, AF, 1080P videó lehetőség és 2mpx előlapi kamera
  • 32GB/64GB belső memória,8GB ASUS Web Storage tárhely, 1GB RAM
  • WLAN 802.11 b/g/n and Bluetooth 2.1 + EDR
  • 2-in-1 3.5mm jack, micro-HDMI TV kimenet, microSD olvasó
  • 263 x 180.8 x 8.3mm, 586 gramm. A billentyűzet ugyanazt tudja, mint az alap Prime

tranformer-prime1-650x449.jpg

Örömmel tölt el, hogy a Samsung féle 5 hüvelykes Note után, végre egy gyártó, amely 7 hüvelykes méretben készít táblát (szerintem a 10 hüvelyk a tablet, a 7 hüvelyk a jópofa jegyzet és média eszköz, ami pedig annál kisebb, az legyen telefon méretű). Az Eee Pad Memo 1280×800-as IPS kijelzővel van szerelve. Belül a kétmagos 1,2 GHz-es Qualcomm 8260 processzort találjuk, 1 GB RAM társaságában. Életünket egy 1,2mpx előlapi és 5mpx (AF, 1080p) hátlapi kamerával rögzíthetjük a 16/32GB belső memóriára vagy a microSD kártáyra és WLAN 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 hálózatokon keresztül továbbíthatjuk. Az eszközön található microUSB és micro HDMI csatlakozó is. Az operációs rendszer természetesen Android 4.0.x Ice Cream Sandwich.
Ha valaki ide szeretné gombolni a HTC Flyert, annak csak annyit üzenek, hogy az egy mag, nem két mag és az Android 2.x nem ugyanaz, mint a 4.x.

Amiről pedig még nem sokat tudunk, de jó hír, az ASUS bejelentette, hogy 2012Q2 környékén érkezik egy Tegra3 processzorral szerelt 7 hüvelykes táblája, wait for it, 250$-os áron. Azt hiszem best buy kategória lesz.

Polaroid
A Polaroid bemutatta az SC1630-as fényképezőgépet, amely elölről kompakt fényképezőgép, hátulról mobil kijelző és Android 2.x fut rajta. De ha másik oldalról közelítem meg, akkor ez egy Androidos telefon, amelynek túlméretezett kamerája van. Ugyanis a 3,2 hüvelykes kijelző mögött 512MB RAM, 512MB memória, GSM, WLAN, bluetooth illetve GPS modulok találhatók. Szóval ez egy komplett telefon, egy a mobil mezőnyből kiemelkedően jó kamerával (bár engem érdekelne hogy a 16mpx felbontás mellé mekkora szenzor jár, hiszen a felbontás és a lencse méret egy dolog, a szenzor meg a másik)

polaroid-sc1630-smart-android-camera-0.jpg

Corning
Az információ csokor végére gondoltam kis színesnek belefér, hogy a Corning új Gorilla Glasst mutatott be, amely a hangzatos Gorilla Glass 2 nevet viseli, de nem is ezért szeretjük. Vékonyabb, erősebb, mi kell még? Hogy a telefon gyártók a jövőben ezt használják, az alap Gorilla Glass helyett. :)

[video:http://www.youtube.com/watch?v=foyTaW41olw]

2012.01.12.

+