MojAndroid
(x) hirdetés

Nemrég volt egy jól sikerült PR vacsora, amire meghívást kaptam. Asztalunknál ült egy kedves hölgy, aki előtt egyszer csak megjelent egy Samsung Galaxy S és ezt nem hagyhattam figyelmen kívül. Mikor észrevettem, meg is kérdeztem, hogy a telefon hozzá tartozik vagy valaki másé. Kobak ekkor kezdett el nevetni, hiszen pontosan tudta, hogy a kérdésem nem véletlen. Szó szót követett, most pedig itt tartunk. :) Ismerkedjetek meg Kerekes Annával, a Glamour szerkesztőjével.

2003-2006 között szabadúszó újságíróként dolgoztam, főleg filmkritikákat, filmes témájú esszéket írtam (Leginkább a Muszter és a Stílus magazinba, de a Voxban és a Mozinetben és A hetedik sor közepe című blogon is jelentek meg kritikáim).

Anna írásaival találkozhattok az újság nyomtatott formájában illetve a Glamour Online-on is, ahol többek között megtaláljátok a blogját is.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Anna:
Egy Samsung Galaxy S-t használok, és jelenleg nincs is egyéb vágyam. Nagyon meg vagyok vele elégedve, és amúgy sem vagyok nagy kütyümániás, nem feltétlenül az mozgat, hogy mindenből a legújabbat és a legextrábbat vegyem meg.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Anna:
Tavaly nyáron teszteltem egy Androiddal telepített Sony Ericsson telefont, akkor kedveltem meg ezt az operációs rendszert, először csupán azért, mert könnyedén elértem az e-mailjeimet és a Facebookot.

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Anna:
Hát, kedvesnek nem feltétlenül nevezném, inkább vicces, hogy az említett első androidos telefonomat egy pénteki napon kaptam tesztelésre, és nem tudtam még, hogy a telefonszámokat importálni kell a SIM-ről a készülékre, ezért szinte üres volt a telefonkönyvem, és nem tudtam, hogyan érhetném el a kontaktjaimat. Azt az egy két számot tudtam csupán, amik abban a két napban megcsörgettek. Az akkori barátom megígérte, hogy segít az importálásban, ám ehelyett végülis inkább szakítottunk. Elég szomorúan ballagtam hazafelé, amikor rádöbbentem, hogy még a legjobb barátnőmet sem tudom fölhívni, hogy elsírjam neki a bánatomat, mert nem tudom a számát. Kénytelen voltam a macskámmal vígasztalódni. Persze, azóta már nincs szükségem férfira az ilyen kis bagatell “feladatokhoz”, mint telefonszámok importálása!

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Anna:
Nem használok túl sok alkalmazást, szinte csak a legszükségesebbeket. Amit rendszeresen használok az a Gmail, a Facebook, a Google Maps, a Budapesti Menetrend és az Angol szótár. Játszani nem nagyon szoktam, bár ha lenne rá időm, biztos utána néznék, milyeneket lehet letölteni. Nem gondolkodtam még, milyen appeknek örülnék, hiszen még így sem használom ki messze az ingyenes lehetőségeket sem.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Anna:
Abszolút ki tudom használni az Android előnyeit, hiszen nagyon jó, hogy bárhol csekkolhatom az e-mailjeimet, bárhol, bármikor használhatom az internetet, megnézhetem a térképet (mivel hajlamos vagyok eltévedni, ez nagyon hasznos).

readya: Mit vársz egy Android blogtól?
Anna:
Nőként azt várnám, hogy igyekezzen rábeszélni még több, valóban hasznos applikáció használatára.

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

(x) hirdetés
2011.12.19.

+