MojAndroid
(x) hirdetés

Az első információ az XDA Fórumról származott. Benéztem, s az imént linkelt topikot találtam. Gyorsan beküldtem twitterre, de nem is hittem benne, hogy igaz.

Aztán jött a Clockworkmod atyja, s kitette a twitterre a linket. Ezt pedig a fenti módon kommenteltem. Csodálatos nap ez a mai kedves Nexus S tulajok!

Nos, aki a fentiek alapján nem akar már várni tovább, hogy a Google kiküldje a frissítést, az a lentiek szerint járhat el. Ami kicsit rizikós, de biztosan 4.0.2-vel fényképezi már a karácsonyfa fényeit. Aki biztosra megy, az nézegesse a frissítéseket, hátha hozzá már eljutott!

frissítés: Bátraknak itt van minden szépen letölthető formában: http://code.google.com/android/nexus/drivers.html#crespo

És akkor most megnézzük szereti-e a fenti update-et a telefonom. További infók a tovább után.

Hogy kergettem fel a hivatalos Jégkrémfagyit a telefonomra még mielőtt a Google kipusholta volna nekem? Alaphelyzet, hogy a telefonom rootolva van, illetve nem is ez a lényeg, mert hivatalos Gingerbread van most éppen rajta minden tweak nélkül. Ami fontos, hogy a bootloader unlockolva van. Vagyis fent van @koush Clockworkmod recovery image-e.

Mindenki csak saját felelőségére tegye az alábbiakat. Sem én, sem az Androidportál nem vállal felelőséget az esetleges problémákért, garanciavesztésért!

Így a nulladik lépés nálam egy fastboot flash recovery clockworkmod.img volt fastboot módban, majd egy nandroid backup, hogy ha valami nem klappolna, akkor vissza tudjak gond nélkül állni a jelenlegi gingerbread romra.

  1. Letöltöttem a hivatalos image-et a Google oldaláról: katt
  2. Ezután első próbaképpen wipe nélkül telepítettem a letöltött zip fájlt.

Nekem nem indul i9023 Nexus S-en. Úgyhogy vagy ne csináljátok, vagy ügyesebbek vagytok, mint én. :(

Nos, az én telefonomon végigment az update, viszont közben lemerült, s elhalt benne valami. behalt a bootloader. Mára kicsit okosabb lettem. Ebben a topicban lehet okosodni mindenkinek, aki esetleg hasonló cipőben jár: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=20391959. Így se megerősíteni, se cáfolni nem tudom, hogy működik-e a fenti módszer. Lehet, hogy van egy 4.0-t futtató telefonom, ami nem indul, vagy van egy nem 4.0-t futtató telefonom, ami nem indul el.

FOLYTATÁS

(x) hirdetés
2011.12.16.

+