MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Zsuzsival ismerkedhettek meg, aki a közszférában dolgozik. Az egyik budapesti kerület környezetvédelmét igazgatja (a szerk.: maximális respekt), miközben próbálnak a politikusokkal zöldágra vergődni és amennyire lehet, a népet is nevelni. A természetjárás és a búvárkodás a legkedvesebb időtöltése és bár a “kütyükhöz” nem nagyon ért, de a bátyja óriási lelkesedése útján el-eljutnak hozzá az információk.

Őszintén szólva nem tudom mit keresek én ebben a cikksorozatban, de akkor legyen egy teljesen analfabéta nyilatkozat is a sok szakértő, lelkes hölgy között. :)

Én viszont meg tudom magyarázni mit keres Zsuzsi az interjúalanyok között. :) A cikksorozat pont azért indult, hogy minél szélesebb körben megismertesse ezt a remek operációs rendszert és bemutassa, hogy az okostelefon már régóta nem a geek/nerd emberek játékszere, hanem a mindennapjaink része, és amiben mindenki megtalálhatja a számítását

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Zsuzsi:
Vodafone 858 Smart készüléket használok, nyeremény volt. Teljesen jó ez arra, amire én használom. Külföldi utam előtt nézegettem a lehetőségeket, hogy ha külföldön tudok wifit találni, tudjak hírt adni magamról emailben. Erre remekül megfelel. A gombos billentyűzet mondjuk nagyon hiányzik, de nem nézegettem más telefon után.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Zsuzsi:
Bátyám (Kobak), a “fő-androidos” útján ismertem meg, aki gondolom az elsők között használt ilyen telefont, ő mutatta meg miben más ez, mint egy “hagyományos” telefon. Illetve a barátnőm, aki munkájánál fogva telefonokat tesztel, vele napoztunk a Kopaszi-gát parkjában, amikor egy ilyesmi telefon volt épp nála, igen tetszett a fényképező funkciója :)

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Zsuzsi:
Mikor bátyám felhívott, hogy nyert egy telefont és kell-e nekem, nagyon megörültem. Aztán megkaptam, és a Sony ericsson T280i után igen nehézkesen tudtam kezelni ezt a készüléket. Írni szerettem volna egy smst, mikor sikerült valahogy kínaira váltanom a billentyűzetet, ez kissé megnehezítette az írást, kínai is és T9 is, remek. És ezt hetekig játszottam. Egy hétig hordtam a régi telefonomat is inkább magammal, hátha nem tudok dűlőre jutni az újjal, de aztán megbarátkoztam vele, nem is olyan nagy ördöngősség.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Zsuzsi:
Amikor arra gondoltam, hogy jó lenne nekem egy ilyen telefon, két dolog miatt gondoltam ezt: az internet, hogy a wifiket lophassam számítógép hurcolása nélkül, illetve a Runkeeper alkalmazás, azt gondoltam a bringázásaimat tudja majd mérni. A Marketben leginkább játékokat kerestem eddig: Bejeweled, Traffic jam, Sudoku, MathDoku. Szótárakat is keresgéltem, de végül nem igazán használtam. Nem tudok olyat állítani, hogy valami pont hiányzik a Marketről, aminek én örülnék. Ha találok ilyet, szólok. ;)

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Zsuzsi:
Én a telefont telefonálásra és üzenetírásra használom, ezen kívül a minimális internetezésre és utazások során játékra. Azt gondolom nem használom ki az Android előnyeit, sőt nem is ismerem igazán, mindemellett mára megszoktam, szép és látványos operációs rendszer.

readya: Mit kérdeznél egy Android blog írójától?
Zsuzsi:
Miért éppen Android? Tudnál még mobiltelefon nélkül élni? :)
readya: Az Android előtt egyetlen érintőképernyős telefon sem érdekelt, legyen okos vagy buta. Az Android nyitottsága és testreszabhatósága viszont egyből lenyűgözött és egy rövid próba után vásárlásra késztetett. Ez a rendszer testesíti meg számomra a választás szabadságát. Tudnék, de biztosan valami csoportterápián kezeltetném magam. :)

Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (holgyek (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

(x) hirdetés
2011.12.12.

+