MojAndroid
(x) hirdetés

Boldog S II tulajdonosként rám maradt a feladat, hogy összehasonlítsam azt a Motorola új zászlóshajójával a RAZR-ral. Első találkozásukkor paranormális jelenségeket tapasztaltunk lipileevel, ugyanis az S II amint közel került ellenfeléhez, lefagyott. Lehet, hogy veszélyesnek találta azt, és halottnak akarta tettetni magát. Hogy volt-e erre oka, az kiderül az alábbi táblázatból, amit frissen sminkeltem, hogy átlátható és letisztult legyen.

Samsung Galaxy S II Motorola Droid RAZR
Processzor (kétmagosak) Samsung S5PV310 Exynos 4210 (1,2 GHz) Texas Instruments OMAP 4430 (1,2 GHz)
Grafika ARM Mali-400 PowerVR SGX540
RAM 1 GB 1 GB
Tárhely 16 vagy 32 GB 16 GB
Kijelző Super AM-OLED Plus 480×800 px Super AM-OLED 540×960 px
Méretek
(Szélesség x magasság x vastagság)
66,1 x 125,3 x 8,49 mm 68,9 x 130,7 x 7,1 mm
Súly 116 g 126 g
Kamera 8MP, 1080p HD felvétel, LED vaku 8MP, 1080p HD felvétel, LED vaku
Akkumulátor 1650 mAh, cserélhető 1780 mAh, beépített

Teljes összehasonlító táblázat elérhető a pdadb-n.

Külső


A Motorola figyelembe vette, hogy a high-end piacon a jó design sem utolsó szempont, és sikerült egy olyan készüléket piacra dobnia, ami iszonyúan jól néz ki. A Samsung sem egy rondaság, de ebben a kategóriában csak második lehet. Nem csak szép lett, de vékony is, ezzel ellenfelét is megelőzve. Az anyagfelhasználást illetően egyet kell értenem az előttem szólóval, hogy a műanyagnál minőségibb és valószínűleg tartósabb is a Motorola kevlar borítása. Nem mellesleg a gólyóálló mellények is ebből az anyagból készülnek, de hogy ez a tulajdonság a RAZR-ra is igaz-e, azt nem tudtam kipróbálni.

Méretének praktikusságában nem vagyok teljesen biztos. Augusztus óta használom a “péklapát” kategóriába eső SGS II-t, de nekem mégis túl nagynak tűnt a RAZR, pedig nem is nagy a különbség köztük. Viszont plusz pont azért, hogy a jobb oldalra helyezték hangerő és a power gombokat, ellensúlyozva a problémát. A nagyobb tömeg nem érzékelhető, csak ha egymáshoz mérjük a kettőt.

Szoftver

Nagy különbségek ezen a téren nincsenek. A RAZR-ból hiányoltam az értesítő terület kapcsolóit. A feloldóképernyőn helyet kapott egy kamera csúszka is, ami szinte már az Ice Cream Sandwichre emlékeztet, de arra még várni kell 2012-ig. A Motoblur még mindig jelen van, de szerencsére itt nem kényszerítenek a használatára, mint azt az Atrixnál tették. A widgetek és ikonok is szebbek, mint említett elődjénél. Extraként belekerült egy Tasker, vagy Locale szerű app is amivel megadott feltételek (földrajzi hely, akksi töltöttség stb.) alapján tudjuk változtatni beállításainkat (csnegőhangok, hangerő, fényerő stb.).

Nem szabad elfelejteni, hogy a Motorolát nem rootolhatjuk szabadon, ugyanis zárt bootloaderrel rendelkezik. Az S II-t már rootoltam egy ideje, mert megtehettem különösebb akadályok nélkül.

Kijelző

Tudom, hogy itt fényképes összehasonlítást kéne mutatnom, de nem sikerült ráéreznem a makrófotózásra.
Amit tudni kell a kettőről: a Samsungnak 800×480-as Super AM-OLED Plus kijelzője van, ami RGB mátrixon jeleníti meg a képet, míg a Motorola nagyobb felbontású 960×540-es Super AM-OLED-je PenTile technológiával működik. Mit is jelent ez? A Motorolának, bár nagyobb a felbontása, mégis közelről az egyenes vonalak mellett színes recék láthatóak (lásd lipilee fotója). Mindenki eldöntheti magának, hogy ez mennyire zavarná.

Konklúzió

A Motorola Droid RAZR nem győzőtt meg arról, hogy váltsak, és ha most kéne a két készülék közötti vásárlásról döntenem, valószínűleg maradnék az S II-nél, többek között, mert olcsóbban beszerezhető. Akinek nagyon fontos a stílus, és meg tudja engedni magának a magas árat (szolgáltatónál nem kapható), az nyugodtan vegye meg a Motorola RAZR-t.

A készüléket a mobilabban.hu-tól kaptuk. Az alábbi fotók minőségéért elnézést kérek, más teendők miatt nem jutott sok időm fényképek készítésére.

(x) hirdetés
2011.12.05.

+