Samsung Galaxy S II vs. Motorola Droid RAZR: titánok harca

Boldog S II tulajdonosként rám maradt a feladat, hogy összehasonlítsam azt a Motorola új zászlóshajójával a RAZR-ral. Első találkozásukkor paranormális jelenségeket tapasztaltunk lipileevel, ugyanis az S II amint közel került ellenfeléhez, lefagyott. Lehet, hogy veszélyesnek találta azt, és halottnak akarta tettetni magát. Hogy volt-e erre oka, az kiderül az alábbi táblázatból, amit frissen sminkeltem, hogy átlátható és letisztult legyen.

Samsung Galaxy S II Motorola Droid RAZR
Processzor (kétmagosak) Samsung S5PV310 Exynos 4210 (1,2 GHz) Texas Instruments OMAP 4430 (1,2 GHz)
Grafika ARM Mali-400 PowerVR SGX540
RAM 1 GB 1 GB
Tárhely 16 vagy 32 GB 16 GB
Kijelző Super AM-OLED Plus 480×800 px Super AM-OLED 540×960 px
Méretek
(Szélesség x magasság x vastagság)
66,1 x 125,3 x 8,49 mm 68,9 x 130,7 x 7,1 mm
Súly 116 g 126 g
Kamera 8MP, 1080p HD felvétel, LED vaku 8MP, 1080p HD felvétel, LED vaku
Akkumulátor 1650 mAh, cserélhető 1780 mAh, beépített

Teljes összehasonlító táblázat elérhető a pdadb-n.

Külső


A Motorola figyelembe vette, hogy a high-end piacon a jó design sem utolsó szempont, és sikerült egy olyan készüléket piacra dobnia, ami iszonyúan jól néz ki. A Samsung sem egy rondaság, de ebben a kategóriában csak második lehet. Nem csak szép lett, de vékony is, ezzel ellenfelét is megelőzve. Az anyagfelhasználást illetően egyet kell értenem az előttem szólóval, hogy a műanyagnál minőségibb és valószínűleg tartósabb is a Motorola kevlar borítása. Nem mellesleg a gólyóálló mellények is ebből az anyagból készülnek, de hogy ez a tulajdonság a RAZR-ra is igaz-e, azt nem tudtam kipróbálni.

Méretének praktikusságában nem vagyok teljesen biztos. Augusztus óta használom a “péklapát” kategóriába eső SGS II-t, de nekem mégis túl nagynak tűnt a RAZR, pedig nem is nagy a különbség köztük. Viszont plusz pont azért, hogy a jobb oldalra helyezték hangerő és a power gombokat, ellensúlyozva a problémát. A nagyobb tömeg nem érzékelhető, csak ha egymáshoz mérjük a kettőt.

Szoftver

Nagy különbségek ezen a téren nincsenek. A RAZR-ból hiányoltam az értesítő terület kapcsolóit. A feloldóképernyőn helyet kapott egy kamera csúszka is, ami szinte már az Ice Cream Sandwichre emlékeztet, de arra még várni kell 2012-ig. A Motoblur még mindig jelen van, de szerencsére itt nem kényszerítenek a használatára, mint azt az Atrixnál tették. A widgetek és ikonok is szebbek, mint említett elődjénél. Extraként belekerült egy Tasker, vagy Locale szerű app is amivel megadott feltételek (földrajzi hely, akksi töltöttség stb.) alapján tudjuk változtatni beállításainkat (csnegőhangok, hangerő, fényerő stb.).

Nem szabad elfelejteni, hogy a Motorolát nem rootolhatjuk szabadon, ugyanis zárt bootloaderrel rendelkezik. Az S II-t már rootoltam egy ideje, mert megtehettem különösebb akadályok nélkül.

Kijelző

Tudom, hogy itt fényképes összehasonlítást kéne mutatnom, de nem sikerült ráéreznem a makrófotózásra.
Amit tudni kell a kettőről: a Samsungnak 800×480-as Super AM-OLED Plus kijelzője van, ami RGB mátrixon jeleníti meg a képet, míg a Motorola nagyobb felbontású 960×540-es Super AM-OLED-je PenTile technológiával működik. Mit is jelent ez? A Motorolának, bár nagyobb a felbontása, mégis közelről az egyenes vonalak mellett színes recék láthatóak (lásd lipilee fotója). Mindenki eldöntheti magának, hogy ez mennyire zavarná.

Konklúzió

A Motorola Droid RAZR nem győzőtt meg arról, hogy váltsak, és ha most kéne a két készülék közötti vásárlásról döntenem, valószínűleg maradnék az S II-nél, többek között, mert olcsóbban beszerezhető. Akinek nagyon fontos a stílus, és meg tudja engedni magának a magas árat (szolgáltatónál nem kapható), az nyugodtan vegye meg a Motorola RAZR-t.

A készüléket a mobilabban.hu-tól kaptuk. Az alábbi fotók minőségéért elnézést kérek, más teendők miatt nem jutott sok időm fényképek készítésére.

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
lapaj
 • belashx

  Kicsit komolyabb cikkre gondoltam a név alapján. Nem igazán fejtetted ki, hogy melyik, mire képes. A kijelzők méretét is leírhattad volna. Néhány mérés, teszteredmény, sebességbeli különbségek, szerepelhettek volna a cikkben.

  (A “helyett” helyett helyet kellene írni.) – Szép kis mondat lett ez. :)

  Amíg nem értem a végére, jó cikk benyomását keltette. :( Se eleje se vége.
  Bocs, csak egy vélemény.

 • JoeYi

  egyedül a 4 gomb ami tetszetősebb, a különleges burkolat érdektelen a hétköznapokban. Szerintem csak akkor lehet érdemes merengeni vkinek a RAZR-en, ha ugyanannyiba, vagy olcsóbban tudja beszerezni az SGSII-höz képest

 • mackoapo1

  Egy s2 sírva szalad el,ha meglát egy droid razr-t.2x-el kezdtem az androidot.Mikor megjelent az s2 én is bedőltem a reklámoknak,meg a magasztos teszteknek.Lehet,hogy én fogtam ki egy rossz példányt,de 3-nap múlva szinte sírva vittem vissza,hogy cseréljék vissza.Állandó fagyások,újra indulások hívás közben,úgy,hogy nem is láttam,ki hívott,nem volt a híváslistában.Próbálták szoftveresen javítani,de elismerték,hogy nem jó és szerencsémre visszacserélték a 2x-emet.Mikor kijött a razr,régi motorolás fan-ként,ez lett az állom telóm.Karácsonyra sikerült megkapnom és ez tényleg ütős.Igaz még a Telenorral kellet 1 hétig szenvedni a micro sim-ért,de mint sebességben,mind kinézetre,anyaghasználatban,mindenben oda ver az s2-nek.Mondom ezt úgy,hogy több barátomnak is s2-van,akik elvakultan magasztalták a telojukat.Addig míg meg nem mutattam a Motorolát.És az ár? 10 000 Ft különbség van a két telefon ára közt.Hivatalosan,gyári tartozékokkal,Magyar garanciával!!!De felhasználói élmények tekintetben fény év!!!!

  • dsadasdas

   “felhasználói élmények tekintetben fény év!!!!” Ne essünk azért túlzásokba elvakultkám :)