Coctail Flow

Újabb magyar appról hozott hírt a (drót-) posta. Ezúttal a Coctail Flow névre hallgató koktélkeverő alkalmazást vettem górcső alá, amely pár napja érhető csak el az Anroid Marketen, de máris 4,7 csillagon áll több ezer letöltéssel, a kommentek között pedig gyakorlatilag a koktél appok királyává avatták.

Bár nem vagyok egy koktélos arc (szerintem amiből koktélt lehet csinálni, azt tisztán is meg lehet inni), a Coctail Flow megfogott a gyönyörű felületével (az alkalmazás a WP7 platform egyik referencia app-ja), és végre meg tudtam nézni, hogy miből van minden idők egyik legjobb filmjének ikonikus koktélja, a White Russian.

A gyönyörű felületen kívül aztán, mint kiderült, az app kifejezetten hasznos funkciókkal rendelkezik az alap koktélrecepteken felül:

  • Random koktél funkció (Surprise me), ha nem tudod eldönteni mit szeretnél.
  • Kedvencek funkció, hogy akkor is emlékezz később a koktélra, ha különösen jól sikerült…
  • Bevásárlólista funkció: a program ital összeállításokat ajánl fel neked árazással, és természetesen a koktélokkal, amit belőlük keverni tudsz. Ha tematikus partira készülsz, ez a funkció jól jöhet.
  • Bárszekrény (Barstock) funkció: pipáld be, hogy milyen italok vannak otthon, és a rendszer automatikusan filtereli neked, hogy milyen koktélokat tudsz belőlük készíteni. (Most szólok: sör-viszki kombóból nem lehet koktélt keverni.)

Minden koktélról gyönyörű képet, hozzávalókat látsz, külön tabon pedig az elkészítés módját, egészen odáig, hogy milyen pohárban illik felszolgálni. Magamfajta geek-nek (sört üvegből, shotot kispohárból, minden mást viszkisből) nagyon hasznos tudás!

Az alkalmazás folyamatosan kapja a frissítéseket és a tematikus csomagokat (pl. karácsony, halloween), ezeket csomagtól függően ingyenes vagy fizetős csomagokban lehet letölteni az alapkészlet mellé.

A sok gyönyörű kép és a rengeteg koktélt tartalmazó alkalmazás ára a mérete: alaptelepítésben 25,9 MB – igaz, ezért cserébe nem igényel netkapcsolatot.

És végül: az ingyenes telefonos app mellett a Coctail Flow tabletre optimalizálva is elérhető a Marketen fizetős verzióban, külön csomagként.

Remélem, sokat hallunk és sok szép appot látunk a Distinction-ről a jövőben!

Nyomkodj gombokat >>Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter
lipilee on Googlelipilee on Instagramlipilee on Twitterlipilee on Wordpress
lipilee

Napközben project manager és architect, azon kívül apa, bringás, zenész, és blogger. Fő lelőhelye Hollandia, illetve Instagram és Twitter.