MojAndroid
(x) hirdetés

Kedden megjelent a legnépszerűbb magyar online fotótár szolgáltatás, az Indafotó Androidos alkalmazásának első verziója.

Aki nem ismerné: az Indafotó az Inda birodalom (blog.hu, Indavideó, Indafon) fotómegosztója, nagyjából olyan, mint a Flickr vagy a Picasa, csak magyar. Ha jól tudom, 250 MB-nyi fotót engednek havonta feltölteni, elég nagy méretben.

Az alkalmazás agilis projekt keretében született és fejlődik, így nem meglepő, hogy ez az első verzió a lehető legalapabb, de legfontosabb funkciót tartalmazza: fotót lehet vele feltölteni gyorsan, akár az Android megosztás menüjéből is. A cikk végén található galériában egy magas művészi értéket képviselő fotó segítségével be is mutatom a működését.

A továbbiakról pedig nem mást, mint az Indafotó frontemberét: darthwalk-ot kérdeztem.

lipilee: Nándor, először is köszönöm, hogy elfogadtad a meghívásunkat.
darthwalk: állok rendelkezésedre.
lipilee: jól érzem, hogy az alkalmazás agile projekt keretében született?
darthwalk: ez olyasmi, mint a google-nek a “húszszázalékos” projektjei, belső fejlesztés, azt is jól láttad, hogy agile. nem csak verziószám szerint 1.0, hanem tudásban is. egyetlen kép feltöltése, azonnal, a kép elkészülte után, ennyit tud, beépül a share menüjébe a droidnak. a képet kötelező elnevezni és albumba tenni, a képleírás és a címkézés viszont opcionális. az app kilistázza az albumaidat nyitóképpel, de megnyitni már böngészőben nyitja meg.
lipilee: tudsz mesélni kicsit a roadmap-etekről?
darthwalk: a roadmap úgy alakul, hogy először a feltöltésre, aztán ha már elég jó az app akkor az in-app regisztrációra megyünk rá (a mostani verzió inkább meglevő indafotósoknak készült) – ezek minor release-ek.
amikor ez is megvan, akkor kezdünk el böngészésben, azonnali share opcióban gondolkodni. ha pedig a regisztáció-feltöltés-megosztás funkciókat letudtuk, akkor már van egy fél picplzünk.
lipilee: hipster effektek?
darthwalk: amikor minden telefonon stabil lesz az upload, akkor jöhetnek a hipster dolgok.
lipilee: mikor tervezitek a következő release-t?
darthwalk: én december közepére szeretnék egy újat, ezt meghatározza az 1.0-nak a teljesítménye (vagyis az aktív install-ok száma)
lipilee: Nándor, köszönöm a beszélgetést, sok sikert az app további életéhez!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketről, vagy akár az alábbi QR kód bescannelésével is.

2011-11-10indafoto_qr.png

(x) hirdetés
2011.11.10.

+