Gyorsteszt: My Data Manager (Free és "no ads" verzió) - adatforgalom monitor

Az Ice Cream Sandwich egyik nagy újítása lesz (mint az köztudott) a telefonon átmenő adatforgalom grafikonos ábrázolása, illetve az ehhez kapcsolódó korlátozások beállításának lehetősége. Ez egy nagyon fontos funkcionalitás, ha jól csinálják, az egyik kedvenc lesz az új Android főverzióban. A probléma csak az, hogy mire mi, talpas userek is megkapjuk az Ice Cream Sandwich telefonunkra optimalizált változatát, sok víz (és adat) lefolyik a Dunán.

Nekünk, halandóknak készült a My Data Manager.

A My Data Manager pontosan azt csinálja, amit majdan az Ice Cream Sanwich is: az adatforgalmunkat követi, méri, listázza. Teszi mindezt elegáns külsővel, sok remek funkcióval, és (nem utolsósorban) pehelysúlyban: a teljes app 596 kB.

Ebbe belefér minden, ami adatforgalom mérésben szóba jöhet:

  • adatforgalom ábrázolása alkalmazásonkénti bontásban
  • színes-szagos tortadiagram
  • színes-szagos oszlopgrafikon
  • historikus adatok (tehát visszatekintő mód)
  • kezdőérték megadása (ha pl. fél hónapnál kezded használni, vagy a sim kártyát másik telefonba is be-beteszed)
  • beállításokban adatcsomag méret és fordulónap (beállítható prepaid adatcsomag is), külön roaming beállítások, WiFi mérése
  • 4x1 méretű widget a legfontosabb adatokkal

Nos, ez elég fullos lista, és a raffinált fejlesztő még egy reklámcsíkot is be tudott szuszakolni a képernyőre. Ez nem zavaró, de ha mégis, 900 Ft körüli összegért eltávolítható a "no ads" kiegészítővel.

Feketeleves nem nagyon van, de azért akad pár apró hiányosság:

  • az app nem támogat App2SD-t (persze pici, tehát ez inkább többszáz hónapos historikus adatmennyiségnél okoz majd problémát - tehát sose)
  • ha kikapcsolod a perzisztens értesítőt (vagyis hogy állandóan fent csücsül a notification bar-ban az app ikonja), előfordulhat, hogy a telefon memóriájának megtelésekor a rendszer pont a My Data Managert gyilkolja ki, és így mérési hiba léphet fel
  • bár a grafikonok és a "toplista" tényleg szuperjól néz ki, az app felülete nem követi az Androidos ui-k megszokott elrendezését - ez egy icipicit zavaró

Ezek miatt csak 4 csillagot kap tőlem az alkalmazás, de ez ne tántorítson el senkit: a My Data Manager a legjobb adatforgalom mérő, amit eddig láttam, azt is könnyen el tudom képzelni, hogy még az Ice Cream Sandwich gyári megoldása mellett is érdemes lesz majd fenn tartani a telefonon - ehhez persze nem árt, ha a fejlesztő kitalál még pár hasznos niche funkciót.

Screenshotok: 

QR kód: 

Szerintünk: 

0
Nincsenek értékelések.

Szerinted: 

lipilee képe

Lippai Gergő, aka. lipilee munkaidőben enterprise rendszerek integrációját koordinálja (vagy fordítva). Munkaidőn kívül kétlányos family guy, énekes, botcsinálta dobos, bringás, botcsinálta (és mostanában leginkább mobil-) fotós, hobbifutó. Az androidportal.hu-n kívül leginkább személyes blogján okoskodik.

lipilee írásai Iratkozz fel lipilee írásaira!

Hozzászólások

My Data M

letöltve H.Id.X.(u5109 kütyüre,müködik s jól,baj csak az,linkeket frissiteni kellene! Pld a telcsin vannakletölth.Magy.Alk-ok sokak itt szerepelnek ott meg nem.Kell a Magyari Progi.Hajrá.