Videón a Nexus Prime + Ice Cream Sandwich! (Frissítve: plusz képernyőképek!)

A mai világban semmit nem lehet elrejteni: a jövő heti hivatalos bejelentés előtt kikerült a netre az első videó a (-z állítólagos) Nexus Prime-ról, rajta az (állítólagos) Ice Cream Sandwich-csel:

Először is: az Ice Cream Sandwich iszonyatosan szép, és nagyon jónak tűnik.

Másodszor: az a véleményem, hogy mostantól Androidot HD Suprt AMOLED képernyőn kívül semmin nem szabadna futtatni, annyira gyönyörűnek tűnik a képernyő is, nem beszélve arról, hogy a valódi fekete színnek köszönhetően az Ice Cream Sandwich soft menüje úgy néz ki, mintha a telefon része lenne, nem a rendszeré. Zseniális!

Nem is ragozom tovább most, nézzétek a videót, mielőtt leszedik. A leak egyébként a BGR-ről származik, köszönet érte.

Update: Második körös benyomásaim a fentieken felül:

  • Látszik, hogy a hardveresen támogatott grafikus felület nem marketing vatta volt: nagyon szépek és gördülékenyek a képernyőváltások, a futó app előnézetek, az átmenetek.
  • Ami Honeycombon nagyon nagy fájdalmam volt mindig, a widget lagolás teljesen megszűnt. Ez ugyan persze telefon, de az ICS tabletre is készült, úgyhogy sejthetően ez is pipa végre.
  • A gigászi képernyő ellenére nem tűnik nagynak az eszköz, ami jó. A képernyőnek alul-felül elveszi persze egy részét a notification bar és az alső soft menu, és ez jól is van így.
  • Ami már látom, hogy nem fog tetszeni: a soft menu ikonjai. (Már Honeycombon sem tetszett.) Szerintem szögletes, bumfordi, nem illeszkedik az egyébként gyönyörű felületbe. Reméljük skinelhető/theme-ezhető lesz!

Update 2: Megérkeztek a képernyőképek is.

Update 3: Cserébe a Google és a Samsung bejelentette, hogy (Steve Jobs halálára való tekintettel) elhalasztják az október 11-re tervezett hivatalos bejelentést. Kellett nekem a Hírhétfőben külön trendet adni a dátumnak!

Galéria: 

Tagek: 

lipilee képe

Lippai Gergő, aka. lipilee munkaidőben enterprise rendszerek integrációját koordinálja (vagy fordítva). Munkaidőn kívül kétlányos family guy, énekes, botcsinálta dobos, bringás, botcsinálta (és mostanában leginkább mobil-) fotós, hobbifutó. Az androidportal.hu-n kívül leginkább személyes blogján okoskodik.

lipilee írásai Iratkozz fel lipilee írásaira!

Hozzászólások

köszi, kerestem amúgy én is

köszi, kerestem amúgy én is de nem találtam semmi hasznos infót,.., telenortol a samsunghoz, onnan pedig vissza küldözgetnek a frissítés miatt, kies használhatatlan, OTA nemgyün :D , ehh, februárban lejár a gari addig meg kibírom, remélem addigra kijön egy telepítésre az elődöknél érdemesebb 4.x a Cyanogen konyhájából.

meg kíváncsi leszek arra is, h az ics 4"-on sgs hw-en miben/mennyiben lesz jobb a gingerbread vagy a mézes comb.

"A gigászi képernyő ellenére

"A gigászi képernyő ellenére nem tűnik nagynak az eszköz, ami jó"

 ááá, a videón sem küzd a felhasználó, hogy átérje... ;)

Nincs ezen szépíteni való, a telefon igenis nagy, de attól még szeretjük, illetve szeretni fogjuk! Nem az utcán sétálás közben, vagy buszon állva, egykézzel használós teló, de ez nem von le semmit az értékéből!