MojAndroid
(x) hirdetés

Néha előfordul, hogy egy-egy alkalmazás nem megfelelően működik. Lefagy, nem jelentkezik fel a netre, a fényképező képe fekete, stb… Ilyenkor nem kell sietni a totális törléssel (Gyári állapot visszaállítása/Factory reset), érdemes egy próbát tenni, az alkalmazás gyorsítótárának és adatainak törlésével.

A lent látható kép egy alkalmazás adatlapja, amit így érsz el: Settings>Applications>Manage appliations, vagy magyarul: Beállítások>Alkalmazások>Alkalmazások kezelése. és az így megjelent listában megkeresed a kívánt alkalmazást, példámban a Kamera adatlapja látható.

A felső gombok eléggé maguktól értetődőek: A “Kényszerített leállítás” gombbal lehet az alkalmazást teljesen bezárni. A “Mégse” gomb azoknál az alkalmazásoknál jelenik meg, amelyek nem eltávolíthatóak, ha törölhető, akkor “Eltávolítás” gomb van a helyén, amivel a programot lehet törölni (uninstallálni), ha pedig a programnak volt már frissülése, akkor a “Mégse” gomb helyén a “Frissítések eltávolítása” gomb lesz, ezzel lehet egy korábbi verzióra visszatérni. 

A felső gombok alatt látható a program és adatai által elfoglalt tárterület. Az ez alatt lévő gombokkal lehet törölni a gyorsítótárat valamint az adatokat.

Ha van egy nem megfelelően működő programunk, akkor az első dolog, amivel próbálkozhatunk, az a gyorsítótár törlése. Ez a gomb csak az adott program ideiglenes fájljait törlik ki, a program megmarad a saját beállításaiddal. Ha a program adatait is törlöd, akkor olyan állapotot kapsz, mint amikor a programot először feltelepítetted. Ez majdnem ugyanaz, mint törölni, és újra feltelepíteni az alkalmazást, csak éppen gyorsabb.

Az adatok törlése után – bár nem szükséges, de azért – érdemes a telefont újraindítani, és csak utána használni újra az alkalmazást.

Megjegyzés:

A fenti képek Motorola Defy telefonon készültek, amin CM7 romot használok magyarul. Apróbb eltérések lehetségesek a saját készülékeden.

További tippeket itt találhatsz: http://www.androidportal.hu/2011-09-28/android-1×1-bevezeto

2011.09.28.

+