MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap futótűzként terjedt el a hír, hogy egy hollandiai bíróság betiltotta a Samsung Galaxy Ace, S, és S II mobilok árusítását Európában. Persze az ügyet senki sem követte, így a pár órával később beeső kiegészítés már nem kapott túl nagy publicitást, az Apple FUD gépezet tökéletes eredménnyel zárta a napot.

Szóval lássuk, Jereváni Rádió, 2011:

  • Az eredeti jelentés szerint a csúszkás unlock eljárás szabadalmát és a galériában scrollozás szabadalmát sérti a Samsung.

    Az igazság ezzel szemben az, hogy a csúszkás unlock szabadalmat (és 9 másikat, amit az Apple szerint sért a Samsung) a bíró megsemmisítette, “prior art” okán – vagyis már megcsinálták előttük. A gallery scroll szabadalomsértés pedig alkalmazás-frissítéssel (vagyis a kifogásolt technológia eltávolításával) megszüntethető.

  • Aztán: a tiltás nem egész Európára terjed ki, illetve ez így nem pontos.

    A tiltás három, hollandiai Samsung disztribútor cégre vonatkozik, akik történetesen valóban az európai disztribúció derékhadát képviselik. De ti tényleg komolyan elhiszitek, hogy egy Samsung nem tud ingzsebből előhúzni egy új disztribútor partnert (vagy még valószínűbb: átpriorizálni egy más meglevő disztribúciós csatornát)?

  • És ami a legfontosabb: a tiltás nem azonnali, csak október 13-ától lenne érvényes.

    A Samsung addig nyugodtan tovább forgalmazhatja az eszközöket. Ráadásul ha október 13-ig (szoftverfrissítés útján) megszüntetik az egyetlen kérdéses szabadalomsértést, akkor a tiltás nem lép életbe.

2011.08.25.

+