MojAndroid
(x) hirdetés

Az Egyesült Államokban a T-Mobile függő LG G2X (Európában Optimus 2X) Gingerbread frissítése megkezdődött. Bár elvileg belső informátorok szerint ez még csak teszt, ettől függetlenül az ügyfeleik is tudnak frissíteni. Ez ugye számunkra nem sokat jelent, hiszen Európából még nincs jelzés az update érkezéséről, de annyiban jó hír, hogy elkészült a verzió. Illetve azt se felejtsük el, hogy Amerikában CDMA és GSM rendszerű hálózatok is vannak és nyilván ezekhez való készülékek. A T-Mobile szerencsére GSM szolgáltató, tehát elvileg nem sok akadálya lehet annak, hogy ez a verzió vagy ennek valamilyen változata hamarosan érkezzen Európába és így hozzánk is.

S, hogy milyen javítások érkeznek? Ennek azt hiszem sokan fognak örülni. Az önmagától újraindulást elvileg javította az LG, szóval ennek a problémának elvileg meg kell szűnnie. Íme a fontosabb változások:

Unexpected restarting
Improved battery life
Improved front-facing camera operation with Qik Record and Share
Ease disabling of car home

Úgy látszik az Nvidia féle processzor és grafikus chipnek vannak hátrányai is. Ahogy a HTC, úgy az LG is maradt a korábbi kernel verzión (2.6.32.9), miközben a Samsung és a Nexus One/S Gingerbread buildje 2.6.35.7-es kernel alatt fut. Többen úgy vélekednek, hogy az Nvidia hardver és driverek miatt.

Ami viszont jó hír lehet – azoknak, akiknek nem elég a gyári rendszer -, hogy Mr Supercurio Voodoo kernele valószínűleg ezen is működni fog vagy ha nem, akkor minimálisan kell rajta változtatnia. Supercurio kernele pedig azét jó, mert a fiatalember a hang megszállottja és a kernelei már Galaxy S-en is híresek voltak.

supercurio François Simond
#G2x Gingerbread update, I’ll make sure #VoodooSound works on it too. If it’s not already the case, seems like kernel didn’t changed by much

A frissítés nem OTA érkezett, így gondolom hozzánk sem úgy, hanem az LG szoftvere (LG Software Updater) szükséges hozzá. Szóval aki még nem üzemelte be, az szerintem tegye meg. Időnként érdemes lesz ránézni mostanában. :) Addig is a felhasználók élményeiről az XDA fórumon érdemes olvasgatni.

2011.07.21.

+