MojAndroid
(x) hirdetés

Régi problémám, hogy villamoson kommutálva elkezdek olvasni egy cikket, amit aztán nem tudok befejezni, csak miután már asztali gép előtt ülök. Vagy reggeli kávé mellett kezdem el olvasni notebookon, és a villamoson fejezném be, telefonról… Ismerős? Erre nyújt megoldást a Read It Later.

Az alkalmazás lényege, hogy a valamilyen eszközön megkezdett-de-be-nem-fejezett cikket egyszerűen és gyorsan elmented az “olvasólistádba”, amit aztán valamely más eszközről megnyitod. Ez pofonegyszerű funkcionalitás, zsenialitása abban rejlik, hogy gyakroatilag hűtőszekrényre is írtak appot – tényleg mindenen meg tudod nyitni a listádat: Androidon, IOS-on, Chrome-ban, Firefoxban, összesen 130 alkalmazás révén. Ráadásul nyitott API-juk révén egy rakás “fan created” extension van pl. Chrome-hoz – érdemes böngészgetni a weboldalt RIL extensionökért.

Óriási előnye még, hogy amennyiben a megetetett cikkben megtalálja az értelmes tartalmat, azt offline-ba lementi (és még azt is megjegyzi, hogy hol tartottál), így később net nélkül is befejezheted az olvasást.

Hátránya is pont ez: magyar oldalak esetén egyszer sem volt olyan, hogy megtalálta a “kontentot”, ilyenkor pedig kedélyesen felajánlja, hogy ugyan a tartalom nincs meg, következésképp nincs lementve, viszont megnyithatod a beépített böngészővel. Végső soron tehát nekünk, magyaroknak többnyire marad a Read It Later szinkronizált könyvjelző appként való használata – de már ez is valami, nem? Amikor pedig egy cikket elolvastunk, a képernyő alján levő pipával “kipipálhatjuk”, és kikerül az elolvasandók listájából.

Az alkalmazásnak létezik egy Pro verziója 576 Forint környékén, ebben a fentieken felül tagelési, rendezési lehetőségek is helyet kaptak.

Minden további rizsa helyett beszéljenek a screenshotok!

(x) hirdetés
2011.07.13.

+