MojAndroid
(x) hirdetés

A HTC Magyarország jóvoltából tesztelhettem a cég egyik legújabb modelljét a Desire S-t. Az eredeti Desire európában népszerű androidos készüléknek bizonyult, az S-ben a bevált recepten nem is változtattak sokat, csak mindent egy kicsit frissítettek. Nézzük pontosan miről is van szó:

  • 1 GHz Qualcomm Snapdragon MSM8255 processzor (elődje QSD8250)
  • 1 GB ROM (512 MB helyett)
  • 768 MB RAM (512 MB helyett)
  • Qualcomm Adreno 205-ös grafikus chip (200-as helyett)
  • Előlapi kamera
  • Android 2.3.3 (a régi is megkapja majd)

Hardver

A Desire S egy nagyon jól összerakott telefon, a hátlap és a keret egybeöntött alumínium ami érezhetően növeli a telefon tömegét, de nem zavaró, masszív érzést kelt. Kibontás után a dobozban található papírhalmazhoz kellett fordulnom, hogy megtudjam hova rakjam a SIM kártyám, aminek a helye a hátlap alsó részének lecsúsztatásával az akksi tartójának felnyitásával válik hozzáférhetővé. Elölről úgy ahogyan kidobták a trackballt és a rendes gombokat, ezeknek a helyére kapacitívak kerültek. Nekem ez nem nagyon tetszik, de úgy látszik, hogy ez lett a trend az új telefonokban, úgyhogy hozzá kell szokni a nagyítókhoz a szavak javításánál. Felül kapott helyett a ki/bekapcsológomb, bal oldalt a fényes hangerőszabályzó és a micro-USB csatlakozó.

Szoftver

Az új Sense nem változott sokat, de egy-két apróságot azért érdemes megjegyezni. A notification bart lehúzva alul megjelent egy “Quick settings” fül amiben wifi, mobilnet, gps stb. kapcsolókat találhatunk, az ötletet a Samsungtól vették át. Az alkalmázlista is változott, alul megjelent plusz két lista: a kedvencek és a marketről letöltött appok. A görgetés már nem folyamatos, hanem oldalanként váltogat.

Hétköznapi használat során nagyon gyorsnak bizonyult az S, semmilyen lassulásba nem futottam bele. Játszani is jó rajta, az Adreno 205-ös GPU-nak köszönhetően a Mega Jump is akadás mentesen fut és a 3D-s játékokkal se volt probléma. Az akkuidővel teljesen meg voltam elégedve, nagyon sok játék mellett is kibírt egy teljes napot.

Összességében

A Desire S kiváló készülék azoknak, akik nem akarnak 4 colos péklapátokat használni, vagy nem kell nekik egy két magos erőmű. A régi Desire tulajoknak nem érdemes erre váltani, nem kapnak sok újdonságot a pénzükért, de aki újonnan vásárolna, annak érdemes elgondolkozni az S-en (főleg, hogy a régi Desire-t a legtöbb szolgáltató már nem forgalmazza).

(x) hirdetés
2011.06.20.

+