MojAndroid
(x) hirdetés

Ma Katona Zsuzsával (kisvirag) ismerkedhettek meg, aki keresőmarketinggel és keresőoptimalizálással foglalkozik a Hírek Médiánál. Ezen kívül a használhatóságba illetve a webanalitikába is belekontárkodik, ahogy ő mondja:

Ez nagyjából azt jelenti, hogy jól megmondom a főnökeimnek meg az ügyfeleknek, hogy egy weblapon szerintem mit kéne máshogy csinálniuk, hogy sokkal jobb legyen.

Ebben a hónapban fog megszületni a kislánya, ami miatt a munka és nyilván sok minden más is a háttérbe fog szorulni. Remélhetőleg lesz ideje folytatni a projectet, amibe belekezdett. Zsuzsa szeret főzni és szereti a virágokat, így egy blogot indított, ami az ehető virágokról szól.

readya: Milyen készüléket használsz és milyet szeretnél használni?
Zsuzsa:
Egy HTC Hero-t kaptam nemrég a cégtől. Az utolsó dolgos hónapomat már otthonról töltöm, illetve szülési szabadság után is itthonról fogok dolgozni, így mindenképp szükségem volt céges telefonra. Álmaim Androidja egy Desire lenne, de a Hero „kéznél volt”, illetve a sima Desire már nem kapható annál a szolgáltatónál, amelyikhez tartozunk. Azért ezzel is meg vagyok elégedve.

readya: Mikor és hogyan ismerkedtél meg az Androiddal?
Zsuzsa:
Szinte már születésekor. @Amby_hu nagy kütyü fan, így amikor a Hero megjelent, mint első andoidos csúcsmodell, vett egyet, így hallottam róla. Akkoriban még annyira nem érdekelt ez a téma, hogy okostelefon, nem is nagyon értettem, mire jó az a sok „hülyeség”, amit tud, egy telefon telefonálni tudjon ☺ Aztán ahogy fejlődött a platform, meg a készülékek, kijött a Desire meg a Galaxy S, már én sem mehettem el mellettük szó nélkül, főleg mert az ismerettségi körben szinte mindenkinek lett. Kicsit úgy éreztem magam, mint az „utolsó” geek, akinek nincs okostelefonja, de bármennyire vágytam rá, sokalltam a 100+ ezres árat. (plusz ugye mobilnet előfizetés). De türelem androidot terem, előbb utóbb. :)

readya: Van valami kedves történeted Androiddal kapcsolatban?
Zsuzsa:
Bár még csak néhány hete van meg, máris nagy szolgálatot tett. Ugyanis egyik nap elment a net – az áramszolgáltató karbantartást tartott, és ez érintette azt a központot is, amihez tartoztunk. Viszont a karbantartás után hiába vártuk, hogy visszajön a net, csak nem jött. Este még nyugtatott az ügyfélszolgálatos, hogy biztos csak idő, mert sokakat érint, de reggel sem volt. Akkor már hibaként vették fel, és délutánra kijavították, de így is kb 32 órán keresztül nem volt net. Függőként – és munkaeszközként is – gondolhatod, mennyire kiakasztó volt. A droid tartotta bennem a lelket, meg a kapcsolatot a külvilággal, így a munkám egy részét is sikerült elvégezni.

readya: Mik a kedvenc Android alkalmazásaid és mi az amit nem találsz a Marketen, de örülnél neki?
Zsuzsa:
Egy jó analytics és adwords applikáció nagyon hiányzik, egyéb felmerülő igényeimre egyelőre találtam megoldást – bár azt hiszem, még erősen az ismerkedős fázisban vagyunk, nem jött még ki minden.
Nagy kedvenc a Fruit Ninja (amíg nem játszottam vele sógorom desire-jén, sokkal kisebb volt a kísértés, hogy nekem deakkoriskell egy okostelefon), illetve még a Jewels-el játszom, ha játszani támad kedvem. Elkezdtem használni a foursquare-t, twitterhez pedig tweetdecket használok. Terhesként muszáj volt szétnéznem mit ajánl a rendszer, számtalan alkalmazás van, végül a Happy pregnancy-t választottam. Mutatja, hogy hány nap van még szülésig, lehet vezetni a súlyunk változását, jegyzetelni, minden hétre ad infót, hogy épp hol tart a baba, lehet „mérni” a rúgásokat (amikor mozog a baba, megnyomjuk a gombot, hogy épp rúgott, és ezt rögzíti, így láthatjuk mennyire aktív adott időszakban) és van mögötte fórum is, de azt nem használtam még.

readya: Munkád/hétköznapjaid során ki tudod használni az Android nyújtotta előnyöket?
Zsuzsa:
A Gmail, gtalk elengedhetetlen társ mindig, hiszen így a céges és a magánlevelezésem is kéznél van, illetve cégen belül gtalk a használt IM rendszer. Tárgyalásokhoz calendart használunk, hogy kinek mikor kell tárgyaló. bár ez a funkció nálam most kiesik, de emiatt én a Gcalendar Tasks részét használtam mint feladatkezelő, ide írogatom be, mikorra mit kell megcsinálni. A droidos calendar ezt a részét nem kezeli, de találtam egy Taskos nevű kis alkalmazást, ami tud syncelni gcalendarral is, így mostmár a todo listem is mindig velem lehet. (és ide nem csak a céges feladatokat szoktam írni). A gMaps meg legutóbb sikeresen megmentett attól, hogy eltévedjek, azt hittem, a Deákról megtalálni a Király utcát nem nehéz, de tévedtem, sikerült először az ellenkező irányba elindulni. :)

readya: Mit vársz egy android blogtól?
Zsuzsa:
Hogy értesüljek az újdonságokról, frissítésekről, és hogy segítsen eligazodni a kismillió alkalmazás közt, melyiket érdemes telepíteni adott feladathoz a sok közül, mert a marketen a bőség zavara uralkodik, csak az ottani infók alapján nagyon nehéz dönteni, hogy melyiket válasszam. (akár egy-egy app sima bemutatásával, akár összehasonlító tesztekkel)

Remélem érdekesnek találtátok a riportot. Hölgyeim, kalandra fel! Ha van kedvetek válaszolni pár kérdésre és nem bánjátok, ha megjelenik az oldalon, írjatok a blog címére (android (@) androidportal.hu), kommentben vagy akár a Facebook oldalunkon. Csak két feltételünk van: Android készüléket használjatok és válaszoljatok a kérdésekre. :)

2011.06.20.

+