MojAndroid
(x) hirdetés

A htc két új telefont jelentetett meg. Mindkettő egy-egy előző modell frissítése egy egyszerű S kiegészítéssel a nevében. Az S már bejött a Samsungnak, s úgy tűnik ez most a trend az Androidos telefonoknál. :)

A Desire S a Desire modell frissítése, leporolása. A Desire sokáig a htc legkelendőbb telefonja volt, hiszen mindent tudott, amire bárkinek szüksége lehetett. Pár szoftverfrissítés után még a 720p HD videózás is bekerült a telefonba, így nem volt oka senkinek a váltásra. És azt kell, hogy mondjam a Desire S nem a Desire tulajdonosokat célozza meg. Egy Desire tulajdonosnak nincs oka váltani, hiszen minimális, ami pluszt kap az S-re váltásért. Az biztos, hogy ez a következő lépés, hiszen a Z és a HD modellek mind kicsit más irányt céloztak meg.

A Desire és Desire S összehasonlítás adott, hiszen a leginkább ez a cég egymáshoz két legközelebb álló telefonja. Másik testvérpár a Wildfire és Wildfire S, reméljük, hogy hamarosan ezeket is összehasonlíthatjuk.

Az új Desire S kompaktabb, s jobban össze van rakva. Az az igazság, hogy jó kézben tartani az alumínium ház miatt, amit a nagy testvér, Desire HD-től vett át a Taiwani gyártó. 115 x 59.8 x 11.6 mm méretei nem sokban különböznek az előd Desire telefonétól, aminek méretei: 119 x 60 x 11.9 mm. A tömege 130gramm az eredeti 135-jéhez képest. Ezek igencsak apró változások, érezhetőek, de kevés a váltáshoz.

Mindkét telefon 3.7 colos SLCD kijelzővel, s 480×800 pixeles felbontással, Gorilla Glass védelemmel rendelkezik. A külsőben még fontos különbség, hogy míg az eredeti Desire hardware gombokkal, s optikai trackpaddal érkezik, addig az S ezeket nélkülözi. Ez azért érdekes, mert sok Desire tulajt szerintem pont a maradás irányába sarkall. Hiszen nagyon hasznos tud lenni az a trackpad.

Az első igazán jelentős különbség a kamerában van. Ez pedig a Desire S-be épített VGA előlapi kamera. Ez az eredetiből még kimaradt. A hátlapi kamera szinte megegyezik, az S egy 5 megapixeles 720p HD képes kamerát kapott LED-es vakuval, touch fókusszal.

Értelemszerűen az izgalmak akkor érkeznek, amikor belesünk a fedél alá. Mit rejt a Desire S? Sajnos még itt sincs igazi újdonság, ugyanaz az 1 GHz Scorpion Qualcomm MSM8255 Snapdragon processzor hajtja az S-t is, mint elődjét. Viszont itt már kicsit tovább nyújtózhatunk, hiszen 768 M-ra bővült az eredeti 576 MB ramja..

A szoftver fronton már a egyértelmű a Desire S előnye, hiszen már 2.3.3-mal érkezik, benne minden szükséges extrával, 2.1-es Sense felülettel. A htc itt természetesen erősen az új Desire felé tereli a vásárlóit, 2.2 volt az utolsó hivatalos firmware az eredeti Desire-re, s ha valaki nem kíván főzött romokat telepíteni, annak a szoftveres fejlődéshez elengedhetetlen a hardware cseréje. Viszont az eredeti előnye ezen a fronton, hogy rengeteg eredeti Desire tulaj van, akik viszont nem hagyják ennyiben a dolgot, s egyre-másra jelennek meg a jobbnál jobb romok az eredeti Desire-re.

Összefoglalás

Ha valaki most gondolkozik okostelefon vásárláson, s nem akar péklapátnyi méretű telefont venni, akkor ideális választás a Desire S. Sokáig telefon marad, s nagy népszerűségre számíthat. Természetesen amennyiben a piacot ellepik majd a kétmagos telefonok, akkor a Desire S kiszorul majd, de ez még talán években mérhető. A telefont használva sehol nem éreztem, hogy esetleg kevés lenne a teljesítménye az eszköznek. Gondolom ez nem fog változni az elkövetkezendő évben.

Kösznet a htc Magyarországnak a készülékért.

További képek, s a nagy testvér, az Incredible S-el való összehasonlítás is érkezik hamarosan.

2011.06.01.

+