MojAndroid
(x) hirdetés

Ma kezdődött a Google IO, a “Big G” nagy éves dzsemborija. Lássuk röviden, miről szólt az első nap:

  • Először is: az összes résztvevő kapott egy ajándék Samsung Galaxy Tab 10.1-et, speciális IO kiadásban. Ilyet ni.
  • Az esemény eddigi talán legnagyobb bejelentése természetesen az Android 3.1 update és az új verzió Ice Cream Sandwich, amivel újra egymásra talál a telefon és a tablet oprendszer, és a telefonosok is megkapják a Honeycomb-ból megismert jóságokat. Az update először a Motorola Xoom-okra pattan majd OTA-n keresztül, és ennek a verziónak természesetn már a forráskódja is elérhető lesz.
  • Néhány friss Android adat: 100 millió aktivált Android eszköz, napi 400 ezer új aktiválás, 200 ezer app a Marketen, és 4,5 milliárd letöltött app.
  • Andy Rubin megerősítette, hogy a Google dolgozik a következő Nexus eszközön. Nevet nem mondott, sem gyártót, de egyrészt úgy hírlik, hogy az LG a szerencsés, és december környékén készülnek piacra dobni. Az eszközt magát pedig az NVidia Tegra 3 Kal-El hajtja majd, az Ice Cream Sandwich alatt.
  • Mostantól filmeket lehet “kölcsönözni” a Marketen, darabját 1,99 dollárért. (Persze nem Magyarországon…)
  • Megérkezett a Google Music Beta (szintén csak USA-ban), a Google saját “music locker” megoldása. Segítségével a cloudba pakolhatod a zenéidet, amik mindegyik eszközödről elérhetők lesznek, és lesz korlátozott offline sync is. A szolgáltatás jelenleg bétában van, meghívásos alappon működik.
  • A Google bejelentette továbbá, hogy piacvezető hardvergyártókkal együttműködve nyélbe ütik a fragmentáció-ellenes megállapodást, amelynek eredményeképpen kezdésként (hangúlyozottan kezdésként) a gyártók a legfrissebb Android platformot vásárlástól számított 18 hónapig elérhetővé teszik az arra képes eszközeiken.
  • A Google bejelentette az Android Open Accessory szabványt, aminek segítségével egyszerűbb lesz Androidot támogató csatolt hardvert készíteni. A szabvány tartalmaz egy “referencia hardvert” is, az Arduino nyílt hardver platformra épülve.

Röviden ennyi, folyt. köv holnap!

(x) hirdetés
2011.05.11.

+