MojAndroid
(x) hirdetés

Íme egy must have alkalmazás a telefonodra! Segítségével kitörölheted a már törölt alkalmazások után maradt szemetet a telefonmemóriából(!) és az SD kártyáról egyaránt. Ezen felül teljes rendszertakarítást is kérhetsz. Csak rootolt telefonra!

Az SD Maid egy egyszerű, egy gombnyomásos apró program. Senkit ne tévesszen meg a neve, nem csak az SD kártyát képes megtisztítani. Indulása után egyből a törölt alkalmazások után hátra maradt data fájlokat szeretné velünk töröltetni. Ehhez csak a bal felső sarokban lévő refresh gombra kell nyomnunk. Ez után összehasonlítja a telepített appok lisatáját a /data mappában lévő fájlok listájával és kiszűri azokat amiket már nem használ alkalmazás (angolul corpses, azaz hullák). Majd megjeleníti számunkra a listát ezekről. Itt törölhetjük őket egyesével vagy az összeset egyszerre a jobb felső sarokban lévő clean all gombra tapicskolva.
Ha Samsung telefonod van, akkor a fenti bal szélső ikonra nyomj és ott kerestesd meg a data fájlokat, ugyanis a Samsung telefonok ezeket máshol tárolják.

Egy másik lehetőség a system takarítása. Ezt a jobb szélső clean system menüpontól érhetjük el. Törölhetjük a log fájlokat, Dropbox cacheünket(amennyiben van), rendszer cachet, ideiglenes fájlokat(pl. félbeszakadt letöltések) és a tombstoneokat ahová rendszerbejegyzések kerülnek, amikor összeomlik egy-egy alkalmazás a telefonon. További törlési lehetőségeket választhatunk ki a beállításoknál.

Nagyon hasznos ki alkalmazás, mindenkinek ajánlható. Segítségével több 10 megabájtot szabadíthatunk fel a mindig szűkös telefonmemórián is. Persze lehetséges, hogy vannak benne még bugok, ugyanis csupán néhány hetes alkalmazásról van szó. Letölthető ingyen a Marketből INNEN vagy a QR kóddal.

 

 

2011.04.11.

+