MojAndroid
(x) hirdetés

Tavaly volt szinte élő közvetítés az iPhone vs. Android konferenciáról, idén ez elmaradt. Ez több dolognak is köszönhető. Az egyik, hogy az üvegházban nagyon sok ember jutott nagyon kevés helyre, s így nehézkes lett volna leülni, előkapni a laptopot, s jegyzetelni az előadásokon. Aztán hasonló ok, hogy egyszerre három helyszínen folytak előadások, kerekasztal-beszélgetések, s így sokat vándoroltam a termek között, s nem kevés időt töltöttem az első emeleten a büfé emeleten. 

A büfé volt a kommunikációs központ, s az ebédszünetig az a helyszín, ahová el lehetett menekülni a tömeg elől. Így amikor fent már sok volt az ember, a nyüzsgés, egy-egy csoport levonult a büfé szintre, s ott kezdett mini konferenciá(k)ba. Ezenkívül több kiállító standja is itt kapott helyet, pl. a Sony Ericsson standja is, így beszélgettem egy kicsit Németh Viktorral is a SE új telefonjairól. Az emeleten a HTC Incredible S, Desire S, s a Flyer volt kézbevehető.

Idén nem csak passzív résztvevőként vettünk részt a rendezvényen, hanem színpadon is egy kis szerepet kaptunk.

Érdekes beszélgetés alakult, melyen Fodor Gergely, Balogh Csaba és jómagam voltunk a beszélgető partnerek, amit Koralewsky Márk moderált, irányított. Még a beszélgetés előtt a színfalak mögött kiderült, hogy Csaba és én Android használók vagyunk, Márk pedig Gergővel egyetemben iPhone tulajdonos. A beszélgetés során szóba kerültek a magyar alkalmazások, a fizetős Market (amiről még mindig nem tudjuk, mikorra várható), fejlesztések menete, s még sok egyéb, amikre biztosan sokan emlékeznek, akik ott voltak, de a színpadról sokszor nem a teljes beszélgetés van előttem, hanem csak a nekem címzett kérdések. 

Bár tanárként szokva vagyok a “szerepléshez”, ez egy kicsit másfajta szerep volt. Aki ott volt, szedjen most darabokra, tessék megmondani, ha esetleg rosszat mondtam!

A kerekasztal után ebédszünet, majd a délutáni szekció vette kezdetét. Amíg a délelőtt inkább a telefonoknak, a rajtuk futó operációs rendszereknek az elemzésével telt, addig a délutánt a pénz, a marketing, reklám, kereskedelem uralták. 

Köszönjük a szervezőknek, s reméljük jövőre ismét aktív részesei lehetünk a Smartmobil 2012 konferenciának.

2011.04.06.

+