MojAndroid
(x) hirdetés

A telenor immáron harmadik alkalommal rendezte meg Android Workshopját. Az androidportal szerkesztősége kislányom személyével megerősítve vett részt a rendezvényen. Igen, viszonylag korán találkozott Bori az általa csak androifnak nevezett zöld hangyával, s ma közölte, hogy eljönne velem. Ennek pedig melyik apa tudna ellenállni?

Viszont ebből adódik az is, hogy a rendezvényről a szokásosnál kevesebb tényszerű információt gyűjtöttem, viszont annál jobban éreztem magamat. A rendezvény az eddigi előadásos kezdést egy kellemes beszélgetésre váltotta. Érdekes “celeb” felhozatal volt, mégpedig azért, mert a Telenor sokféle embert sorakoztatott fel a színpadra. A két végletet Berényi Konrád és Béres Alexandra (aztán Fábry Sándor) képviselte. Konrád, aki nem csak e-mail olvasásra, s telefonálásra, hanem sok egyéb közösségi alkalmazás mellett még olvasásra is használja a telefonját volt a geek verzió, Fábry Sándort pedig nem lehet megfelelően visszaadni, így az ő szereplését inkább videóra rögzítettem:

 

A videó minőségére lehet panasz, (sajnos) a felvételt a qik segítségével készítettem el, aminek előnye, hogy azonnal látható volt mindenkinek, hátránya sajnos a kép minősége.

A beszélgetés után lehetőség nyílt a résztvevőknek is bemutatni egy-egy alkalmazást kimenve a színpadra. Ebben kicsi lányom is részt vett, először kirohanva, majd mikor nem vették észre, atyai segítséggel megoldotta a feladatot. Kedvenc alkalmazása a Talking Cat Tom free változata, amivel naphosszat el tud beszélgetni. Így egy nagy zsák androidos kütyüvel lettünk gazdagabbak. 

A záró akkordja az eseménynek a workshop szekció volt, ahol Kenyeres Tamást hallgattuk meg újra az Optimus 2x-ről. Az a hír járja, hogy most már nagyjából egy hónap és kézbe lehet venni saját 2x-et is annak, aki szeretné. Árról még információ nem szivárgott ki. Ott volt viszont az LG 3D telefonja is. Ez ha nem is az első 3D telefon a világon, de biztosan az első, ami hamarosan Magyarországon is elérhető lesz.

Összességében a 3. Telenor Android Workshop nagyon jól sikerült, köszönjük a szervezést, jól éreztük magunkat. A helyszín szűkösségére többek panaszkodtak, a füstmentességét viszont alig említette valaki (pozitívumként).

(x) hirdetés
2011.03.10.

+