MojAndroid
(x) hirdetés

Már elérhető (itt nálunk, a Tovább után is) a HTC Flyer barcelonai bejelentéséről készült videó.

(Figyelem: innentől magánvélemény következik. Lehet vele vitatkozni, sőt, kérem, hogy oszd meg a véleményed!)

Ami érdekes, az az, hogy igazából a HTC nálam betalált ezzel az eszközzel. Igen: nagy blama, hogy single core processzort pakoltak bele – sejthetően olyan régóta fejlesztik, hogy nem tudták dual core-ra építeni, maradt a másfeles Snapdragon. (Teljes speckó egyébként itt.)

Viszont ezen felül az eszköz nagyon jól ki van találva, és itt nem csak a unibody-ról beszélek, ami kétségelenül cool, de engem különösebben nem érdekel. (Szó se róla: nem is zavar.) Hanem arról, hogy ez az eszköz a meetingek ura lehet. A Telenortól kölcsibe kapott Galaxy Tab (teszt érkezik!) nálam Angry Bird-özésen felül mini produktivitás központként csapódott le igazán. Nem a játék, nem a netezés, nem a filmnézés, még csak nem is az égbe magasztalt HTC Sense, hanem a tablettel meetingre mászkálás szabadsága az, ami a szememben ezt a form factort, és ezt az eszközt igazolja; és a HTC nagyon mélyen kidolgozta ezt az irányt. A HTC Scribe és a HTC nagyon jó eszköznek tűnik, eggyel közelebb hozza a tabletet a hagyományos (és jelenleg inkább preferált) papír notebookhoz, kinyomtatott doksihoz. A HTC Time Warp pedig az az alkalmazás, amivel már be tudsz ülni meetingre, és (megintcsak) hatékonyan jegyzetelni.

Nem mondom, hogy Flyert fogok venni, legalábbis az induló árán biztosan nem. Azt sem mondom, hogy ezzel (vagy majd a dual core upgrade eszközzel) a HTC beelőzi a teljes ipart, mert az üzleti felhasználás csak egy szegmens, amiben a tabletek jók lesznek. Viszont ez az irány, amit a HTC becélzott, egy jó irány – reméljük, hogy hardverben is felzárkóznak hozzá!

2011.02.17.

+