MojAndroid
(x) hirdetés

 Másfél éve használom a jó kis HTC HERO-mat, de most találtam rá az egyik leghasznosabb (navigációs) programra. A navigáció szó zárójelezése szándékos, ugyanis egyenlőre Budapesten használható navigációra a legjobban, de fejlődnek szépen a nagyobb városok is. A fejlődéshez akár Te is hozzájárulhatsz. Nézzük hogyan is:

Ezzel a közösségi elven működő programmal Te magad térképkészítő és informátor is lehetsz, még akkor is ha nem teszel mást csak elindítod mikor autóban ülsz. A háttérben folyamatosan küldi a GPS koordinátákat, és a sebességet, és a rendszer megfelelő számú koordináta összegyüjtése esetén pontosítja az utat amin áthaladtál, illetve az út átlagsebességét a Te áthaladási sebességed is befolyásolja. Képes továbbá a kedvenc útvonalaid megtanulására is.

Automatikusan riasztja a környéken autózókat ha valaki dugóba került, vagyis ha az átlagsebességtől jelentősen eltér egy, vagy több autós, egyfajta közösségi TMC rendszerként…

A térképek fejlesztését és az autókázást, némi játékkal is élvezetesebbé teszi. Vannak előre kitűzött célok, amiket a waze rendszere állít eléd, és ha ezek közül elérsz egyet, akkor pontokat kapsz érte. Persze nem egyszerűen megkapod, hanem fel kell szedned egy meghatározott helyen cukorka formájában. :) 

Nem is ecsetelem tovább a progit, hiszen aki androidot vesz, és hajlamos ezt az oldalt olvasni az úgyis rá fog érezni az izére. 

Image

Magyar fórum is van ahol minden információt megtalálhatsz: http://www.waze.com/forum/viewforum.php?f=25

2011.01.24.

+