MojAndroid
(x) hirdetés

Nemrég írtam a 2.2.1 frissítésről de most ismét a 2.2.1 következik. Miért? Mert KIES-en a Brit független telefonokra feljött az XXJPX frissítés. Ami azt jelenti, hogy az XXJPU nem a végleges 2.2.1. Sajnos ebben sincs magyar T9, gondolom majd később. Ha lesz új FW és benne magyar T9, jelezni fogom.

Vágjunk is bele a frissítésbe.
Akik _nem_ tették fel az XXJPU-t, azoknak íme a KIES mód. Nekem ugyan nem adta fel amikor próbáltam, de az XDA fórumon sok a pozitív visszajelzés, szóval van akinek feladja. Mivel magyar product code-ra még a 2.2 sem jön fel KIES-en, nyilván egy kis játékra van szükségünk. Tehát:
1, innen lehet letölteni a KIES átverő programot. A leírt módon kell alkalmazni.
2, Ha meg van a program és minden amit leírtak, akkor a programban a XEU product code-ot kell kiválasztani. Majd indulhat a firmware frissítés a KIES-ben.
3, örülünk.

Akik feltették az XXJPU-t vagy a KIES az átverés ellenére sem adja fel a frissítés lehetőségét, azoknak marad az odin. (A JPU-t is helyre lehet rázni, hogy a KIES felismerje de ezzel most nem foglalkozunk, hiszen már úgyis van tapasztalata mindenkinek akinek ez a szoftver van fent.)
Ami fontos, elvileg most sokkal könnyebb dolgunk van mert ez egy mid level update. Értsd csak PDA, tehát elvileg semmit nem töröl le a telefonodról (gyakorlatilag azon appok elbukják az adataikat akik a system alá pakoltak, de ebből kevés van, pl. Beautiful widgets), megmaradnak a névjegyek, az APN beállítások, az SMS-ek, stb. De ennek ellenére csináljátok meg a mentést mert ha bármi gond van vagy a frissítés után kell egy factory reset, wipe data+cache, akkor legyen mentésed amiből vissza tudsz mindent állítani.
1, ha még nem olvastad el a JPU-ra való frissítésről a cikkemet, akkor tedd meg. Olvasd el a hozzászólásokat is.
2, az ott leírt mentéseket végezd el.
3, töltsd le innen az XXJPX-et.
4, az előző cikkemben leírt módon indíts odin-t (win7 alatt adminisztrátor módban) és tallózd be a letöltött file-t a PDA-hoz. repartiton nem kell, pit nem kell. Start.
5, rootold újra mert az jó nekünk. SuperOneClick működik.
6, nem kezdünk el restore-olni, hanem ellenőrizzük a telefont. Elvileg minden rajta van, max 1-2 alkalmazás veszített el adatokat, ők a system alatt tárolták a dolgaikat. Ha mégsincs meg valami, akkor mehet a visszaállítás az előző cikkemben leírt módon.
A product code ellenőrzése (ha azt írja ki ami eddig volt, nem KOR a vége, akkor örülünk, a /efs-hez se kell nyúlni): *2767*4387264636#
7, restart. Tudom, a telefon magától is újraindult. Valóban, de ez egy plusz egészségügyi restart és jót tesz. Pl. nekem akadt a notification bar (3-4 másodperc alatt nyitotta meg) de a restart helyrepofozza a cache-eket.
8, örülünk. Ha az első boot 2-5 percig tart, nem kell aggódni. Ez természetes, ilyenkor pakolja fel az alkalmazásokat a telefon.

S hogy milyen a szoftver? 30 perce van nagyjából a telefonomon, eddig pont olyan, mint a JPU. Viszont ha már ez a hivatalos KIES verzió, akkor használjuk ezt.
UPDATE:
Egyrészt raktam fel új quadrant mérést, egy factory reset és wipe data után még szebben muzsikál az eszköz (jót tett neki, hogy újraépítette az adatbázisait), másrészt néhány XXJPU hibát javítottak. Nincs hivatalos hibalista, de az XDA fórumon JPU alatt jelzett hibák többsége eltűnt. 24 óra használat után azt mondom, ez a ROM tökéletes. Ha a Gingerbread csak ennyire jól meg lesz írva, egy szavunk nem lehet.

(x) hirdetés
2010.12.18.

+