MojAndroid
(x) hirdetés

A Sony tegnap (illetve nekünk ma) jelentette be az első adag Google TV-re épülő készülékét. (“Televízió szett”-jét — ezt a fogaskerekűn hallottam a hétvégén.)

Egyből 5 eszközt hoztak le nekünk, a legnagyobb 46 inch-es, FullHD felbontású, 1400 dollárért, míg a legkisebb 24 inch-es, szintén FullHD, 600 dollárért. És befért még 400 dollárért egy Google TV platformot használó BluRay lejátszó is.

A közös pont természetesen mindegyik eszközben az Android, mint a Google TV alapplatformja, a Chrome, mint alapböngésző, és az Intel Atom processzorok, amik az összeset hajtják. És a vicc kategóriás távirányító, amiről így ránézésre simán az Enterprise űrhajót is el lehet vezérelni. (Persze szívesen meggyőződöm a távirga “usability over design” jellegéről, ha valaki megdob egy tesztkészülékkel.)

Természetesen Androidos telefonokról vezérelhető lesz a tévé egy alkalmazás segítségével, ezt a Sony még most ősszel kipakolja az Android Marketre.

A készülékek támogatják a DualView technológiát, ami lefordítva annyit jelent, hogy egyszerre tudsz tévét nézni és kapcsolódó tartalmakat böngészni másik ablakban a weben. (Tehát ugyanaz amit most csinálsz, csak a külön notebook nélkül.) És mindegyik eszközön elérhető lesz az Android Market 2011 elejétől.

A Sony sajtóközleménye teljes specifikációkkal itt található.

A Sony Internet TV-ket október 16-tól forgalmazzák, természetesen első körben csak az USA-ban.

2010.10.13.

+