MojAndroid
(x) hirdetés

Valamikor régen gyenesge írt egy összeállítást gyerekeknek való játékokról. Akkoriban még az én gyermekeim kisebbek voltak annál, hogy a telefont játékra használják. Mostanra azonban kislányom (lassan 4) előszeretettel nyomkodja a telefonomat. Kisfiam (1 éves) is örömmel, bár sokkal kevésbé tudatosan kapkod a telefon után.

Kisfiam kedvenc játéka az Airhorn app. Kiváló eszköz, amivel leköti magát pl. pelenkázás közben. Persze hosszútávon egy kicsit idegesítő tud lenni. :-)

Kislányom mostanában a Talking Tom Cat free appot szereti használni. A játék lényege, hogy egy cicát lehet simgatni, bökdösni, tejet adni, s ráadásul még meg is ismétli, amit mond neki az ember. Így remekül elbeszélgetnek egymással. Aki szeretné, a mókát rögzítheti, s megoszthatja facebook, vagy youtube segedelmével.

Ennél kicsit ötletesebb, s készségfejlesztőbb játék a Funny Touch Screen (for kids) alkalmazás. Aranyos háttérképekről kell “letappintani” a takaró téglalapokat. Az elején nincs sorrend, később szinek szerint, aztán számok alapján kell levadászni a takarólapokat. Minden elkészült pálya végén pedig kap a játékos egy jutalom képet.

Ezt a játékot ajánlom mindenkinek, akinek kis gyereke van, mert mindamellett, hogy leköti a gyerekeket, aranyos, s készségfejlesztésre is kiváló. Számok, szinek megismerésére, megtanulására remekül használható.

update: Akinek ez nem elég, itt a folyatás: Appok gyerekeknek 2

(x) hirdetés
2010.10.03.

+