MojAndroid
(x) hirdetés

Az androidos telefonom jelentősen meg változtatta a telefon használati szokásaimat. Korábban egy Nokia N80 volt, ami bár nagyon okos volt, mégis leginkább telefonálásra használtam. Viszont az új telefonomon ez a tevékenység 3. vagy 4. helyre sülyedt a levél, hír olvasás, és internetezés után. Reklámozom is mindenkinek, hogy milyen király, de informatikus kollegáimon kívül, nem sokan értékelik a környezetemben: kivéve a GYEREKEIM!

Igen. Azt hiszem, ők is egy generáció váltásnak élték meg a korábbi telefonomhoz képest. Két lányom (3 és 6 évesek) már kifinomult mozdulatokkal simogatják a kijelzőt terelgetve az ikonokat erre-arra. Sőt! Már a menügombot is ügyesen kezelik együt az összes ikongombbal. Naponta egyszer össze is kapnak rajta, hogy ép, ki játszon a telefonnal.

Ezért már egy ideje igyekszem rendszeresen izgalmas alkalmazásokat keresni nekik, amivel minőségi játékot tudok biztosítani. Gondolom nem vagyok ezzel egyedül, ezért megpróbálok egy kis tapasztalatot megosztani a téren, hogy kis manók mivel tudnak jókat játszani:

Teeter
Ez a beépített golyós játéka a HTC Heronak, nagyon hasonlít a Labirynth Lite-hoz. Bár izgalmas, de mégis ez még nagyon kifinomult mozgást igényel, ami nagy kihívás a gyerekeknek.
Madagaskar Puzzle
Ez egy egyszerű puzzle jól ismert mesehősökkel. Ez sokáig volt favorit, de egy idő után elfogynak a képek. Kár, hogy nem jönnek frissítések hozzá.
Space Physics
Na ez igazán mókás játék! Még én is szeretem. (Kár hogy fizetős nem elérhető magyar földről. :( ) Szóval ez jó kis logikai játék, ahol újunkkal tárgyakat rajzolva kell a fizika törvényeire támaszkodva egy labdát a lyukba juttatni. Eléggé varázsceruza érzése van az embernek tőle! Ez inkább a 6 éves kategória
Farm Frenzy Lite
Na ez is inkább 5+ éves gyerekeknek való. Hangulatos kis játék, ahol kacsákat, és mindenféle háziállatokat lehet nevelni, és azokkal kereskedni. Az igazán kifinomult játékhoz azonban nem árt ismerni a számokat. Mondjuk ezen a lányom nem akadt fent.
Draw and Share
Na ez vitte sokáig a pálmát. Nagyon egyszerű rajzoló program, ahol az újaddal képeket rajzolhatsz, színezhetsz, stb… Ingyenesek közül talán a legjobb.
Zebra Paint
A mai top! Ez igazán ajánlott a legkisebbeknek is. Kis képeket lehet betölteni, majd egyszerűen egy pöccintéssel kiszínezni azokat. Ez bátran ajánlom azoknak, akik most tanulják a színeket.

(A neveket igyekeztem pontosan írni, hogy lehessen keresni rá. Most QR kódot gyűjtögetni nem nagyon volt időm. Bocs.)

Ezt amolyan kis ízelítőnek szántam. Illetve ha esetleg valaki hasonló tapasztalatokat tud megosztani, szívesen veszem a kommenteket.

2010.01.19.

+