MojAndroid
(x) hirdetés

Emlékszel még a Lala nevű szolgáltatásra? Tudod, a streaming zenebolt, a “Google Audio” egyik pillére, satöbbi.

Nos, a Lala-t most felvásárolta az Apple. A hír még december 5-én jött ki, de én utaz(gat)ás miatt nem kaptam fel a fejem, másnak pedig a jelek szerint fel se tűnt — vagy engem hagytak ki valamiből… Mindenesetre nálam ez kimeríti a WTF fogalmát. A vicces az, hogy a hírt közlő Boy Genius Report sem tudja hova tenni a dolgot: az iTunes streaminget tervez?… vagy csak a zenei jogok miatt?…

Pedig ha abból az irányból nézzük az ügyet, hogy a Lala milyen kapcsolatban áll a Google Audio-val, kirajzolódik két elmélet:

  1. Az Apple szivatja a Google-t, és kiüti a Google Audio alól a streaming megoldást. El tudjuk képzelni, hogy egy Apple tulajdonú szolgáltatás egy direkt Apple vetélytárs (ráadásul Google-közeli!) szolgáltatás alá adja a lovat? Naugye.
  2. Az Apple és a Google, minden egyéb nézeteltéréseik ellenére, egymás nyakába borul, és legalábbis a streaming zeneszolgáltatás terén összefognak.

Nekem az első verzió valósabbnak tűnik, ami miatt azt is valószínűsítem, hogy a Google akvizíciós/procurement részlegénél most fejek hullanak porba (felhőbe).

(x) hirdetés
2009.12.07.

+