MojAndroid
(x) hirdetés

Bár se androidos készülékem nincs még, se pénzben jáccani nem szoktam, de van egy ötletem, javaslatom: http://fogadjunk.androidportal.hu

Szóval az ötletről (előzetesen egy hozzászólásban fogalmaztam meg, de mégis átteszem ide; hátha nem megyek mindenki agyára :) :
Merthogy mi is volna (szerintem) az “érdekes” a http://fogadjunk.androidportal.hu/ url-ben?
1. eleve az, hogy nincsenek ilyesfajta, felhasználó által létrehozható aldomainek. Pedig, ahogy tudom, nem sokba telik; sok ingyenes szolgáltató használja ki a lehetőség közösségépítő erejét (azt, hogy a felhasználó egyrészt kiemelt fontosságúnak érezheti magát, hogy saját domainje van, de másrészt a használhatóság szempontjából sem elhanyagolható az aldomain egyszerűsége).

2. mi az (egyik fő) erőssége az androidnak? (azon túl, hogy egy igazán jól használható kommunikációs eszközzé varázsolja a telefont) Hát az, hogy nagyon egyszerűen lehet alkalmazásokat fejleszteni hozzá. Jól vették észre a google-nél, hogy az iphone nem csak a tapogatós felület, meg a csilivili alma-dizályn miatt oly’ népszerű, hanem épp az alkalmazás-fejlesztésben és a hozzá kapcsolódó (zseniális) üzleti modellben rejtezik az, amitől a zifon több lett, mint egy akármilyen f/sza okostelefon.
Ezek után mire lehet asszociálni a http://fogadjunk.androidportal.hu/ -ról?
S ha még hozzáteszem, hogy mi az ami lassan lenyomja az on-line pornót? tudomásom szerint az onlályn szerencsejáték ilyen terület. De ha ez még nem is feltétlenül igaz, az iparág elég látványos fejlődést (és szabályozási, működési anomáliát) produkált. De minden anomália ellenére, úgy gondolom, hogy ez a szellem (az online szerencsejáték) ki lett eresztve a palackból és a visszagyömöszölésére vajmi kevés az esély…

3. szóval a http://fogadjunk.androidportal.hu/ egy jó (és logikus) kiindulópontja lehetne az androidos szerencsejátéknak. S a tetejébe’ (tekintve az elvetemültebbnél elvetemültebb webes szolgáltatás-elnevezést), a fog-ad-junk (értelmes) angol szavakból álló szóösszetétel még a nemzetközi piacon sem teljesen használhatatlan.

4. de mivel rólam még nem sokat tudhatnak itt: vidéki 40-es építészmérnök vagyok, 98-óta rendszeresen internetezek (sajnos középerős függő vagyok – viszont ennek következtében elég naprakész vagyok a webes trendekben is), és legalább 4-5 éve határozottan tervezem, hogy végre nekifogok, és megtanulok (alapszinten) javascriptül. (egyébként az archicad basic-szerű gdl-jében ~tizenegykét éve írok kódokat)
Szóval van énnekem ’tisztes’ foglalakozásom, de vannak ilyesféle webes ötleteim (nem ez az első, de valószínűleg nem is az utolsó). Szóval van ez az ötlet, gondoltam nem tartom magamban (mer’ akkor biztos nem lesz belőle semmi). Aztán vagy kerekedik egy csapat, aki megcsinálja, vagy nem. Vagy bevesznek a ‘buliba’, vagy nem.

5. De, hogy milyen is lenne ez az (egyébként nem is biztos, hogy kizárólag) androidos szerencsejáték oldal? Erről még csak homályos elképzeléseim vannak. De tervezem, hogy csinálok róla a http://sityu.hotgloo.com/ -on valami makettet. Vagy a checkvist-en egy szöveges összefoglalót.

Remélem, most már sikerült egy kicsit összeszedettebben fogalmaznom?

(x) hirdetés
2009.12.03.

+