MojAndroid
(x) hirdetés

Már többször volt szó a google ingyenes navigációjáról itt az androidportalon. Azonban eddig mindig valami távoli és elérhetetlen dolog volt. Most azonban egy remek hírt kell megosztanom a nagyérdeművel. A google navigációja működik mindenhol. Ehhez 1.6-os firmware szükséges, ami ma már a G1-ekre mindenütt elérhető, a többi telefonra meg jó eséllyel fellelhető valami custom donut rom. Nekem donut van a telefonomon, így semmi akadálya nem volt, hogy teszteljem a google navigációt. A teendők a következők:

  1. letöltöd a megfelelő maps változatot
  2. Telepíted a kedvenc fájlkezelőddel.
  3. Ezután a kényelmes navigációt segítő navstarter alkalmazást érdemes telepíteni.

Ennyi. Elindítod a navstartert, s miután megadtad a címet, működik a navigáció. Mint a csatolt képen látható, Budapesten is. Így gondolom egész Magyarországon. Ami persze még vicces, hogy a TTS nincs teljesen tisztában a magyar utcanevek ejtésén, így izgalmas ráadás feladat vezetés közben kitalálni, hogy most melyik utcára gondolt valójában. :-)

update: A fent látható fekvő képen a “Sport utca” Szport atka néven került felolvasásra. Útközben hárman találgattuk, s mulattunk kellemesen az utcaneveken.

kobak google nav

kobak google navkobak google nav

 

(x) hirdetés
2009.11.29.

+