MojAndroid
(x) hirdetés

Kommentként indult, de amikor már nagyon összement a scrollbar a commentbox oldalán, átmásoltam ide. Majd ott linkelem a bejegyzést.
Gondolataim Doransky: N900 lassúsága és miért lehet még a Microsoft nyerő blogbejegyzés kapcsán.

Kezdjük a végén:

Mindenki más fényévekre van.

Nem értek teljesen egyet, mert ott az android, amit meg sem említesz. Azonkívül, hogy hatalmas potenciál van benne, gombamód szaporodnak a készülékek, s terjed a platform.

Az X10, vagy a Motorola Droid pedig mind kinézetre, s funkciókban is felveszik a kesztyűt bármelyik szériás iPhone-nal.

Amit fontos megjegyezni, idézem:

Ha nem a külsejét nézzük, a rajta elérhető operációs rendszert, akkor az alkalmazásoknak köszönhetően egy folyamatosan fejlődő óriási ökoszisztémát látunk, (…)

Ugyanez a jellemző lassan az androidra is. Az iPhone-on elérhető alkalmazások 90%-a már jelen van androidon, s az újabb dolgok (pl. mobil photoshop) már párhuzamosan jelennek meg, sőt az apple ellenőrzése miatt sok esetben már hamarabb vannak androidon. Itt mindig mosolyra húzódik a szám, mert az a bizonyos xkcd strip jut az eszembe. :-)

Az n900 lehetett volna a nevető harmadik, de úgy tűnik nem lett egy tökéletes darab. A microsoft pedig sajnos a WinMo 6.5-tel mellétrafált, s a 7-es verzió lehet a menekülő út. Ott a Palm a WebOS-sel, amit Plastik Józsi mint alternatívát mutatott be, de egyelőre nagyon lassan terjed. A többi platform jelen helyzetben az okostelefonok piacán valóban temetni való.

(x) hirdetés
2009.11.21.

+