MojAndroid
(x) hirdetés

A minap eszembe jutott, hogy milyen jó lenne lecserélni a hátteret a G1-en, a vásárlás óta érintetlen volt. Kis is kerestem a legtöbb csillagot kapott hátteres alkalmazást, a Backgrounds névre hallgatót. Hááát… Most, a cikk írásakor direkt előtúrtam a marketingszöveget, amit mellékeltek. A teljesség igénye nélkül: “8,000 awesome unique designs”, “#1 iPhone Wallpaper app” — ennyi elég is volt, ennyi légy nem tévedhet, gondoltam, és tévedtem. Bár valóban vannak szép hátterek, azt hiszem eddigi (igaz, nem túl hosszú) Androidos pályafutásom leglassabb, leghasználhatatlanabb alkalmazására találtam rá. 30 Mbps netkapcsolaton lógva is annyira lassan hozza be a következő 4 db. wallaper thumbnailjét, hogy mire kész van, elfelejtem, hogy miért indítottam el egyáltalán az alkalmazást. A legnagyobb vicc pedig az, hogy a kedvencként megjelölt háttereket se menti le a telefonra, ha esetleg a kedvenclistádat néznéd meg, az is félórás szenvedésedbe telik. Istenuccse próbáltam különböző napszakokban, mindig ilyen lassú volt.

A tanulság: ha hátteres szolgáltatást indítasz, tegyél mögé megfelelő szerverparkot. Az iPhone közösséget pedig innen is üdvözlöm, ha ez a legjobb alkalmazás azon a vidéken :)

Ha esetleg hátteret szeretnél beállítani: az Android alap hátterének a mérete 640×455 pixel. Innentől pedig egy crop és egy SD-re másolás meg is oldotta a problémádat. A Backgrounds alkalmazást csak akkor használd, ha egy lakatlan szigetre csak ezt az egy alkalmazást viheted magaddal.

Egyetértesz? Neked működött? Csillagozd föl!

2009.11.14.

+