MojAndroid
(x) hirdetés

Eltelt egy hétvége és már sokkal okosabb vagyok, köszönhetően az itteni androidos srácoknak és némi fórumozásnak.

Az elején azt gondoltam, hogy írok majd egy pár részes bejegyzés-sorozatot arról, hogy hogyan migráltam át magam iphoneról androidra, de “sajnos” erre semmi lehetőségem, mert egész egyszerűen nem volt szükség. Az első bootkor megkérdezte a telefon, hogy van -e gmail accountom, megadtam és kb 3 perc alatt mindent lehúzott onnan.

Amit előre megcsináltam: a Macbook adress bookjából vcardba exportáltam mindent, és a gcontactsba pedig beimportáltam. Ennyi, ez sem volt több 1 percnél.

Először a feketeleves, mi az amit máshogy is el tudnék képzelni:

– a google contacts nem különbözteti meg a vezeték- és keresztnevet, az egész név egy mező, és ha push módon akarom szinkronizálva naprakészen tartani a kontaktjaimat, akkor a telefonon Keresztnév, Vezetéknév formátumban látom őket, hacsak nem írom át egyesével (nem). A google állítólag ezt is meg fogja oldani záros határidőn belül.

– a Marketben nem látom a fizetős cuccokat default, ezen még elgondolkozom.

ROM upgrade után egyszer kellett hardresetelnem, mert valami nem volt kóser, de az mindent megoldott, és a MyBackup eredeti állapotra hozott mindent

Ennyi. Minden más legalább annyira jó, vagy jobb mint “odaát”. A telefon gyors, az akksi tartós, tetszetős. A Sense UI-t rommá lehet konfigurálni, a gyári alkalmazások jók, és mindenre van eggyel jobb, ingyenes cucc is.

Amit én feltettem: Handcent SMS, Phonebook, APNDroid, App to QR, Barcode Scanner, Google Sky Map, GPS Status, SlideMe kliens, Meeboo IM, Mute, MyBackup, NetCounter, Remember The milk, SMS wishes (!), vizBattery.

Legközelebb részletesebb információkat próbálok írni alkalmazásokról.

(x) hirdetés
2009.11.09.

+