MojAndroid
(x) hirdetés

Tegnap ugyan a konferenciával voltunk elfoglalva, de a jelek szerint időközben a Pannon is beszállt az Androidos piacra, és pénteken felvették a Hero-t a kínálatukba.

A készüléket (azt hiszem) fölösleges itt most speckózni, hiszen az egyik legjobban sajtózott Android kütyüről van szó. A hogyannal kapcsolatban azért van két érdekesség:

  • A készüléket nem harangozták be (legalábbis pl. sajtóközlemény nem ment ki róla), ami szerintem hiba, kihasználhatták volna a relatív magas hype faktort, “with Google”, stb.
  • A másik pedig az ára: a telefont listaáron 149900 forintért, legolcsóbban 109990 forintért hozhatjuk el, de ekkor már bizonyos generációszámig az utódaink lelkét is felajánlottuk a szolgáltatónak a hűségnyilatkozatban. 109990 forint, komolyan? Egyrészt a hasonló jellemzőkkel rendelkező (oké, nem HTC, oké, nincs rajta Sense, de nagyon hasonló a hardver) T-Mobile Pulse részletfizetéssel (ha jól sejtem, ez a lebeszélhető részletfizetés, kvázi hűségnyilatkozat, utódaink lelke, stb.) 6970 forinttól kapható. Másrészt egy gyors kereséssel is találok 129900 forintért vadiúj Hero-t, garanciával, függetlenül. Mit gondolt a Pannon, amikor beárazta a készülékét, kerek 20 ezer fontinttal a piaci ár fölé?

Amellett, hogy természetesen hivatalból örülünk, hogy immár mindhárom magyar szolgáltató ad Androidos készüléket, nem kell nagy matematikai tudás, hogy lássuk a koncepció hibáját. Drukkolok, hogy a Pannonnál is hamar belássák ezt, és vállalható szintre árazzák a Hero-t, vagy ha azt nem, majd a következő kütyüt.

2009.11.01.

+