MojAndroid
(x) hirdetés

Bvihari blogbejegyzésben hívta fel a figyelmet a nagyon tanulságos plastik bejegyzésre és kommentjeire.

Maga a bejegyzés messze nem annyira érdekes, mint a kommentek a bejegyzés alatt. A bejegyzés alapjául szolgáló tumblr posztot már ismertem. Plastik Józsi (a.k.a. angelday) stílusát meg ismerjük és szeretjük, s mindig elcsodálkozom, hogy hogyan lehet ilyen elfogultsággal írni, mint ahogyan ő teszi azt. :-)

Ami izgalmas az az ötven+ komment, ami megjelent a bejegyzés alatt. Meglepő, hogy többségben vannak az android védelmére kelő hozzászólók, s akadnak, akik dícsérik az iPhone-t, de sokan annak hibáira is rámutatnak.

Akkor szemezgessünk az oldalról:

Aszfaltbetyar kommentje:

mondjuk az iphone-hoz meg az eppsztórhoz annyit hozzátennék, hogy elmegy a picsába az apple, mert sima 3g-n le kellett szednem kb 10 appot a nem gyakran használtak közül, annyira használhatatlanul kevés lett a memória és annyira belassult minden, hogy pl ipod mellett safari klinikai halált idézett elő. (…)

Karlsruhe kommentje:

Az UP által írt problémák a té user bénaságából fakadnak és nem a rendszer szar, azt ugyanis úgy találták ki, hogy ha nincs wifi akkor van 3G és voila, a dolgok működnek. Ne számítson senki arra, hogy jó lesz az androidos telefonja ha nem vesz mellé netet. Havi 1G adat a vodánál ha jól emlékszem 1000-1500 HUF, SMS-es megrendeléls után pár órán belül aktiválják.

ismeretlen számról kapott SMS kontaktlistába adása: 3 klikk ha ismerős nevéhez akarjuk adni, 4 + adatbevitel ha új kontaktot akarunk létrehozni (Donut alatt, de a Cupcake is ezt tudta)

Itt hozzátenném, hogy attól is függ a kattintások száma, hogy ki milyen sms applikációt használ. Igen, androidon Te választasz, melyik szimpatikus. bounty linkeli is a handcent alkalmazást. Amit egyébként én is használok.

agocsadam kommentjét várjuk a miértek rovatba!!!

Daniel sokak által félreértett kommentje:

Kedvesem vett egy iphone 3gs-t a minap. Fasza kis telefon, sebességgel semmi gond, minden megy flottul, borzasztóan átgondolt, kezelhető és szerethető a cucc. Egyvalami azonban kiakasztó. Nem lehet direktben mp3-at csengőhangnak beállítani. El sem hittem eleinte, de tényleg. SZerintem ez borzasztó. Nem is értem. Az apple szarik a userekre? Vagy ebből is pénzt akarnak csinálni. Nem mélyedtem el a problémában, csak rágugliztam. Max 30 másodperces lehet a csengőhang, 2009-ben? Ez most komoly? Csalódott vagyok.

Később meg is magyarázza, hogy nem a 30mp a baja, hanem, hogy idézzük:

Nyílván azt akarják egyébként, hogy itunes storebol vegyél levegőt is, és ez nekem nem tetszik.

Ez pedig sajnos így van. Egyetlen kibúvó a jailbreak, amit sokan mint természetes megoldást említenek, de nem teszik hozzá, hogy ez Jobs szerint illegális és büntetendő cselekedet.

Klarky kommentje:

A múlt héten ülünk az irodábn és bejött az egyik kollégám, aki már nyugdíjas, de még 4 órában hébe-hóba bejár (amúgy épp most ezt is befejezi, tényleg otthagyja a céget).

Ott dumálgatunk, egyszercsak előkapja a telefonját, azt mondja, csinálok már rólatok egy képet. Odakapom a fejem és a meglátom a zongoralakkfekete hátlapon a csillogó almát. Mondom mi a szösz… Tudjátok mit mondott?

“Lehet, hogy ez éltem utolsó telefonja, akkor meg már legyen jó…” Na bazz, odavízionáltam Steve-et a vállára, ahogy üldögélve, láblógatva elégedetten csattint egyet és ezt mondja: Ez az! (…)

Ez aranyos. :-) No, egy nyugdíjas ember számára kiváló az iPhone. Nagy kijelző, s nincs is igény másra, mint, amit Steve beleálmodott.

Balazs kommentje:

Nalam olyan aprosagok verik le a lecet, hogy a szaznemtomhany kontaktomat kezzel irogathattam be a jezusfonba, mert bar van benne bluetooth, de kb az osszes telefonnal ellentetben ez nem kepes azon keresztul kontaktot fogadni vagy kuldeni. Nem, nem hasznalok semmilyen contact appot se neten se szamitogepen. Nincs ra szuksegem, en csak egy szerencsetlen telefonkonyvet szerettem volna atvinni egyszeruen
Masik kedvencem h gyakorlatilag semmi sem szabhato at az izlesem szerint. Pl nem ertem mi a banatnak background kep, amikor kb sose latom? Miert nem lehet megvaltoztatni az ikonok mogotti hatteret? Vagy magukat az ikonokat?
Ajfont hasznalok, de mar tudom h a kovetkezo telefonom, mikor lejar az egy eves huseg, mas lesz. Meg nem tudom, hogy Android vagy Maemo. Egyszeruen engem nem tudott elragadni a hype, telefon ez is csupan, nem megvalto.. (…)

Üdvözöljük a döntést, android telefon választásban szivesen segítünk. :-)

ironyice kommentje zárásképpen:

Engem ami zavart, hogy nincs sms visszajelzes, de megszoktam nekem is hekkelt aac van beallitva, nem nagy dolog. Ugy gondolom merlegelni kell, ezek mellett a bosszusagok mellett olyan pozitivumok szolnak mellette, amit masik tipusu telefonnal en meg nem tapasztaltam. Idegesito, hogy a filmeket konvertalni kell ra, de legalabb utazas kozben tudok szorakozni.
Ami kellett nekem:
– Zene – pipa
– Film – pipa
– E-book (word, pdf, txt etc.) – pipa << bar erre meg nem talaltam meg a tokeletes app-ot. Jailbreakelni meg nem mertem, de igy is elegedett vagyok vele…

Elégedett, de nincs sms visszajelzés, hackolt iTunes acc (aac szerintem csak elgépelés, de kijavít, ha mégsem. Köszönöm), illetve a három igényelt dologból kettő működik is, a harmadikra nincs tökéletes megoldás.

Mit mondhatok? Ha ironyice testesíti meg az elégedett iPhone felhasználót, akkor az android előtt hatalmas jövő áll. A felsorolt igények közül mindnek eleget tesz (zene, filmlejátszás, pdf olvasó, office, stb.), s még a félelmetes jailbreak-re sincs szükség, hogy minden működjön.

2009.11.01.

+